S. Ćustić: Grad se mora odlučiti želi li da NK Zadar opstane ili ne

S. Ćustić: Grad se mora odlučiti želi li da NK Zadar opstane ili ne

U prostorijama Nogometnog kluba Zadar na Stanovima danas je održana konferencija za novinare na kojoj je o aktualnoj situaciji u klubu te analizi zatečenog stanja i odrađenog posla u klubu od rujna 2016. do danas govorio direktor NK Zadar, Svetko Ćustić.

Za vrijeme njegovog mandata plaćeno je 1.600.00,00 kuna starog duga nastalog prije 2016 dok je za još oko 600, 000, 00 kuna dug umanjen nagodbama s bivšim igračima. Procjenjuje se da je ukupna dug još negdje oko 4 milijuna kuna. Za normalno funkcioniranje i igranje u Drugoj HNL potrebno im je godišnje oko tri milijuna kuna, oni od Grada dobiju nešto više od milijun.

Pomoć Grada je neophodna, ističe Ćustić.

„Klub više ne može sam treba nam pomoć od Grada, a onda ćemo dobiti pomoć i od Hrvatskog nogometnog saveza i ostalih važnijih struktura. Grad mora prepoznati naš rad i odlučiti želi li da klub opstane ili ne. Ostvarili smo dobar sportski rezultat ali da bi napravili još veći iskorak moramo se pojačati s igračima koji donose dimenziju više. Mi želimo ući u Prvu ligu i tamo se zadržati. Plan je da to bude 2020. godine.“

Uz tekuće probleme i starih dugovanja vodstvo Nogometnog kluba Zadar muči i pitanje neriješene vlasničke strukture gdje je u tijeku sudski postupak zbog kojeg je blokirano 35,06 posto dionica bivšeg vanjskog suradnika kluba Rene Sinovčića. Isto tako, veliku brigu predstavlja im i infrastruktura, odnosno stadion koji ne udovoljava uvjetima igranja Prve HNL kao i nepostojanje terena za treniranje te sadašnji tereni za rad Škole nogometa koji su neadekvatni potrebama.

„Kad se riješi pitanje dionica vidim klub kao jednu zdravu sredinu u kojoj će se razvijati naši mladi igrači koji će kasnije postati okosnica kluba. Ponosan sam i na omladinsku školu našeg kluba. Broj je sa 200 narastao na preko 400 polaznika i mislim da tu radimo dobar posao. Zaustavili smo odlazak te djece u klubove poput Dinama i roditelji su isto tako shvatili da je za njihov razvoj najbolje da ostanu tu. Još kad bi uvjeti bili malo bolji sve skupa bi se podignulo na viši nivo. Mi moramo stvarati igrače jer nemamo novaca da ih kupujemo“, zaključio je Ćustić.

 

Komentari