Š. Fantela: Još učimo ali zadovoljni smo postignutim do sada

Š. Fantela: Još učimo ali zadovoljni smo postignutim do sada

Zadarska posada u klasi 49 er Šime i Mihovil Fantela zaključila je svoje nastupe u ovoj godini. Nedavno su se vratili s priprema u Portugalu i s puno optimizma očekuju nove izazove. Prvi koji slijedi je u mjesecu siječnju regata Svjetskog kupa u Miamiju.

Jedriličari zadarskog Svetog Krševana u klasi 49 er, Šime i Mihovil Fantela gotovo pola godine natječu se u novoj olimpijskoj klasi. Koliko je zadovoljan postignutim, Šime kaže.

“Moramo biti zadovoljni iako još uvijek učimo. Odradili smo četiri natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Kielu, Europsko prvenstvo u Portugalu te dvije regate u Japanu. Forte nam je za sada jedrenje po laganom, srednjem vjetru dok nam nedostaje sati na moru po jakom vjetru. To je ono na čemu ćemo morati posebno raditi kako bi bili kudikamo bolji a tome težimo”.

Planovi, želje u 2018. godini.

“Glavni cilj je biti što bolji na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu koje će biti od 30. 7. do 12. kolovoza. Tamo će se dijeliti prve norme za Olimpijske igre i to njih osam ili devet, nisam još siguran. neće biti lako ali pokušat ćemo, dat ćemo sve od sebe kako bi to natjecanje dočekali u što optimalnijoj formi”. 

 

Komentari