S. Marnika, turistički djelatnik: Trebamo gledati unaprijed i bit će bolje

S. Marnika, turistički djelatnik: Trebamo gledati unaprijed i bit će bolje

Kakva će biti ova turistička sezona, hoće li se uspjeti odraditi bar u nekoj mjeri nakon što je pandemija koronavirsua paralizirala cijeli svijet. Puno je upitnika u zraku, međutim, treba biti optimist i nadati se najboljem.

Zadarski otoci i obilasci brodovima uvijek su bili mamac za sve posjetitelje.Što očekuje od ove sezone pitali smo dugogodišnju turističku djelatnicu Sandu Marniku koja zadnje vrijeme radi na turističkim brodovima.

"Do sada sam uvijek bila optimist pa sam i sada. Vjerujem da će sezone biti, istina gostiju će biti manje i mislim da će se više bazirati na privatni smještaj, na manje brodove. Žao mi je ali ja mislim da će tako biti. Vjerujem da će biti više naših državljana ali nadam se da će se sezona produžiti jer predsezonu nažalost nismo niti imali”.

Radili ste i na većim brodovima na kojima je znalo biti i gotovo tristotinjak gostiju. Očekivanja sada.

„Teško je sada se tome nadati, više mislim da će ih biti 50, 60 po turi. Ako bude i tako bit ćemo više manje zadovoljni. Situacija nije bajna, međutim ja sam uvijek pozitiva i vjerujem da ćemo i iz ovog izaći još jači. Ponuda se mora malo promijeniti, svi moramo malo sada goste i privući, ne moraju se cijene u apartmanima spustiti, dajte gostima barem jednu noć besplatno, nekako se moramo svi više solidarizirati kako bi ovo stanje što lakše prebrodili. Trebamo gledati unaprijed, ne unazad, i bit će bolje svima nama” - pridodala je na kraju Marnika.

 

Komentari