S. Matić: Sportska rekreacija je ono čime moramo privući turiste van sezone

S. Matić: Sportska rekreacija je ono čime moramo privući turiste van sezone S. Matić: Sportska rekreacija je ono čime moramo privući turiste van sezone

U prostoru Športskog centra Višnjik u Zadru u tijeku je trodnevni 3. Kongres sportskog turizma. Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra.

Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, u organizaciji agencije LUX promocija. Suorganizatori kongresa su Savez športske rekreacije "Šport za sve" Zadarske županije, Športske zajednice Zadarske županije, Športske zajednice grada Zadra i Športski centar Višnjik.

Organizatorica Kongresa je Sunčana Matić iz Lux promocije.

"Kongres je prvenstveno posvećen razvoju sporta u turizmu grada Zadra i Zadarske županije. Turizam nisu samo sunce i more i ljudi koji se sunčaju i kupaju već turisti koji dolaze kroz cijele godine. Njih treba zadržati i razvijati ponudu sporta u turizmu, sportska rekreacija je glavni čimbenik s čim ćemo privući van glavne turističke sezone turiste i to one bolje platežne moći da dođu. Na zadarskim turističkim liderima je sada da prepoznaju segment sporta u turizmu”.

birka.jpg
Tu je osamnaest strukovnih saveza, tri sportske zajednice u gradovima županije i tvrtke od interesa za razvoj sporta.


Nazočan je među mnogima gostima i sudionicima Kongresa i Željko Birkić, glavni tajnik Športske zajednice Zadarske Županije.

„Jako smo zadovoljni s provedbom ovog programa. U njemu sudjeluje cijeli sustav zadarskog sporta. Tu je osamnaest strukovnih saveza, tri sportske zajednice u gradovima županije i tvrtke od interesa za razvoj sporta. Kongres je trodnevni, prvi dan je zamišljen sa znanstvenim aspektom turizma, drugi dan je stručni a treći donosi panel diskusija na temu sportskog turizma. Velik događaj za naš grad i drago mi je da smo mu mi domaćini”.

Komentari