S novim strojevima i novim vlasnicima - Mardešić ide dalje

S novim strojevima i novim vlasnicima - Mardešić ide dalje S novim strojevima i novim vlasnicima - Mardešić ide dalje

foto: Mardešić doo

Idućeg tjedna novi strojevi kreću u probnu proizvodnju nakon cjelovite rekonstrukcije pogona za preradu ribe. Hrvatsko-francuski vlasnici koji su preuzeli tvornicu u travnju ove godine najavljuju širenje poslovanja .

Od početka kolovoza u saljskoj tvornici traje rekonstrukcija linija za proizvodnju ribljih konzervi i soljenje ribe. Nakon preuzimanja tvrtke od Saljanina Ante Marasa novi vlasnici – zadarska tvrtka  "Pilchardus" i francuski "Chancerelle" najavljuju daljnja ulaganja u razvoj tradicije s kojom Dugi otok živi od 1905.godine. Direktorica tvrtke Marina Depolo:  Proizvodnja će se bazirati na hrvatskoj srdeli a prodaja će biti usmjerena domaćem tržištu i izvozu, pogotovo Francuskoj. Kroz suradnju s francuskim partnerima imat ćemo dovoljnu aktivnost uz dosadašnji plasman, što će omogućiti daljnje investiranje, nova radna mjesta i širenje poslovanja na otoku - izjavila je za naš radio direktorica tvornice Marina Depolo.

Iako nismo nismo mogli dobiti odgovor na upit koliko je uloženo u rekonstrukciju pogona i s kojim količinama konzervi i soljenih inćuna Mardešić planira izaći na tržište u narednom razdoblju, Depolo naglašava kako je prioritet kadrovsko popunjavanje - objavljen je natječaj za 20 radnika, kojima se nudi smještaj u Salima i mogućnost rada kroz cijelu godinu. Trenutno nam je najvažnije prikupiti potreban broj radnika za nesmetano odvijanje proizvodnje u punom kapacitetu - govori direktorica Mardešića.

 7 milijuna ribljih konzervi i 500 tona soljenih inćuna godišnje – zadarsko-francuski vlasnici će s novim strojevima sigurno nadmašiti ove brojke iz 2015. Godine , no bitnije od toga bit će održavanje tradicije prerade ribe, što u uvjetima poslovanja na udaljenom otoku nije nimalo jednostavan zadatak pa se 60-ak uposlenih nada kako će imati sreću na zahtjevnom europskom tržištu prehrambenih proizvoda gdje se konkurenciji saljski Mardešić namjerava suprotstaviti najprije dokazanom kvalitetom svojih proizvoda od jadranske srdele i sitne plave ribe.

 

 

Marina Depolo za Radio Zadar

Komentari