S. Žunić: Još boli odlazak ali na sve se čovjek navikne

S. Žunić: Još boli odlazak ali na sve se čovjek navikne

Zadarski olimpijac, bacač kugle Stipe Žunić otvorio je dvoransku sezonu sjajnim hicem od 20,68 metara na mitingu u Blacksburgu u Virginiji. Ovim rezultatom Žunić je trenutačno vodeći bacač kugle u Europi, dok je na svjetskoj ljestvici na sjajnom drugom mjestu.

„Ovo je bilo skroz neplanski. U punom sam treningu a ovo natjecanje je bilo blizu mjesta gdje stojim. Otišao sam to odraditi i ispalo je izvrsno iako sam imao i dosta prestupa. Zadnji hitac bio je pravi i to je to.  Ovo mi je dobar znak da dobro radim i da sam na pravom putu za ostavriti svoj cilj o kojem sada sanjam, a to je medalja na EP u Beogradu“.

Do tog prvenstva ima još dosta, ono će biti održano od 3. do 5. ožujka, sad slijedi i najteži dio priprema.

Upravo tako, samo želim da me zdravlje posluži, za sve ostalo ću se ja pobrinuti“.

Način na koji je Stipe napustio Zadar i Hrvatsku uistinu je tužan. Minimalni uvjeti koje je tražio nije mogao dobiti te je opet otišao put Amerike.

„Boli to još itekako, vjerujte. Malo je reći da sam razočaran ali jesam, jako. Natječem se u svjetskom vrhu za takoreći kikiriki. Ali neka, sve to me je još ojačalo. Puno njih je obećavalo da će mi pomoći, ali ništa od toga još nema. Znam da ću prije ili kasnije na nekom velikom natjecanju baciti daljinu koja će me dovesti do medalje a onda će tek biti zanimljivo. Svi će reći da su vjerovali u mene, to je tako nažalost kod nas. Međutim, izabrao sam ovaj put i na njemu ću ustrajati“.

Stipe, sretno što drugo, kao što je i sam rekao. Samo zdravlje neka ga posluži a medalja će sigurno biti, bilo to već sada u Beogradu ili na nekom drugom natjecanju u skorašnjoj budućnosti. 

Komentari