Sabor raspravlja o borbi protiv droge

Sabor raspravlja o borbi protiv droge

32 tisuće ovisnika u registru, oko 7 tisuća 800 osoba na liječenju - podaci su iz izvješća o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga za 2012. godinu, o kojem raspravlja Sabor.

U borbi protiv droge nezamjenjiva je uloga obitelji i prevencija na svim razinama - rekla je Sunčana Glavak iz HDZ-a, a Ingrid Antičević Marinović iz SDP-a ističe važnost promjene kaznenog zakona, u čemu je dekriminalizirano posjedovanje droge za osobnu uporabu, kako bi se, rekla je, kazneni sustav obračunao s dilerima, a ne s ovisnicima:

Mi smo deset godina mogli biti na tom putu i imati sada bolje rezultate, uz bolji kazneni zakon, a s druge strane uvođenje građanskog odgoja, zdravstvenog odgoja, gdje te tabu teme droge treba otvoreno s djecom razgovarati da to nisu heroji nego slabići. – rekla je Ingrid Antičević Marinović.

Hrvatska kao i sve ostale zemlje ima problem s rastućom pojavom novih droga. Zakon to ne može spriječiti , o tome se radi. Već samo prevencija koja je postojala i prije, prevenciju koju trebamo provoditi. kaže Sunčana Glavak.

Komentari