Saljski Mardešić udvostručio proizvodnju !

Saljski Mardešić udvostručio proizvodnju !

foto: SJM / HRT Zadar

Uz pomoć strateškog partnera, francuske tvrtke za preradu ribe Chancerelle, saljski Mardešić ojačao je svoje mjesto na zahtjevnom tržištu prehrambenih proizvoda. S renomiranim francuskim riboprerađivačem Mardešić je uspio udvostručiti proizvodnju, što je na udaljenom otoku poslovni pothvat.

U proizvodnoj liniji  dugootočnog proizvođača sardina sa 110 godina dugom  tradicijom soljenja i prerade plave ribe , 13 je delicija koje većim dijelom odlaze na europske stolove. Nakon prošlogodišnjih 4 tisuće 600 tona , ovu godinu na tržište planiraju plasirati dvostruko više - 9 tisuća 600 tona konzervi. Direktorica Mardešića Marina Depolo je zadovoljna suradnjom sa Chancerellom: Oni su nam vrlo bitni kao kupac zbog toga što se preko pola naše proizvodnje plasira u Francusku pod njihovim brendom. Proizvodnja konzervi teče kontinuirano, možemo reći da smo zadovoljni količinama, računamo da ćemo do kraja godine doći do nekih 10 milijuna konzervi što smatramo da je dobro za prvu godinu rada , nakon početnih problema s proizvodnom linijom i radnom snagom, dok sve nije sjelo na svoje mjesto - kazala je za naš radio Depolo.

Tako se suradnja Mardešićevog većinskog vlasnika , zadarske tvrtke Pilchardus, sa Francuzima za sada potvrdila kao dobra kombinacija, a za pomoći poslovanje na udaljenom otoku , dobro bi došle još neke olakšice, primjerice  kad je o troškovima prijevoza uposlenika riječ.  U saljskoj tvornici trenutačno radi 80 radnika, no veliki broj ih putuje iz Zadra, pa direktorica Depolo tu vidi prostor za iskorak državnih resora : S obzirom na to da  trenutačno plaćamo punu cijenu karte za naše radnike, a postoji subvencija za zdravstvene djelatnike i prosvjetne djelatnike, za naše radnike koji dolaze na otok to Zakonom nije predviđeno - navodi direktorica dugootočnog riboprerađivača sugerirajući dopune novoga Zakona o otocima koji bi se upravo ovih dana trebao naći pred saborskim zastupnicima.

Inače, u proizvodnoj liniji  dugootočnog proizvođača sardina sa 110 godina dugom  tradicijom soljenja i prerade plave ribe , 13 je delicija koje većim dijelom odlaze na europske stolove- od Jadranske sardine i Frigane srdele, preko Tune i Skuše s povrćem do Slanih inćuna.

 

Marina Depolo za Radio Zadar

Komentari