Samo ti pričaj

Samo ti pričaj Samo ti pričaj
Želimir Periš / foto:eZadar Želimir Periš / foto:eZadar

Uz gostovanja recentnih književnih imena s hrvatske književne scene poput prošlotjednog gostovanja Romana Simića, te najava druženja s nekim inozemnim imenima, u ožujku Zapisu izlazi njihova prva zbirka priča pod naslovom "Samo ti pričaj".

"Ova književna sezona bit će bogatija nego prijašnje" govori, najavljujući Zapisove aktivnosti u 2013. godini  Zapisovac Želimir Periš. 

Periš tako najavljuje i zapisovu prvu zbirku priča pod naslovom "Samo ti pričaj", koja iz tiska izlazi idući mjesec. U njoj će se naći radovi 12 autora, a službena promocija planirana je za travanj u sklopu festivala "Zadar čita"  Vjeruje da će ući u zadarske domove, jer već dugo nije izašla jedna knjiga koja obuhvaća tzv. scenu zadarskih autora.

Uz redovite kreativne radionice pisanje, te javna čitanja književnih radova u 2013. godini nastavit će s ugošćivanjem hrvatskih pisaca.

"Uvijek se trudimo dovesti recentna književna imena s hrvatske, ali i inozemne književne scene. Cilj nam je što više približiti pisanu riječ, jer o književnosti ne želimo samo akademski teoretizirati, već je oživotvoriti u raspravama, popularizirati na forumima i književnim susretima.Pozivamo sve koji nam se žele pridružiti, bez obzira žele li pisati, čitati ili interpretirati."

kaže također Periš, dodajući da jezgro čine 13 aktivnih članova -zadarskih pisaca koji gradeći književnu scenu žele potaknuti i ostale koji pišu, da ono što rade javno predstave. 

Književna udruga već pet godina u Zadru okuplja autore koji traže svoj književni put, a koje javnost prepoznaje pod zajedničkim nazovom "nedovoljno afirmirani autori", a koji međusobno zapravo dijele radost pisanja i stvaranja. Stoga pozivaju i ostale da im se pridruže. Informacije zainteresirani mogu pronaći i na internetskim stranicama "zapis.hr" 

 

Komentari