Sanacija odrona ?

Sanacija odrona ?

foto: V.Šetka / Radio Zadar

Djelatnici Hrvatskih autocesta danas bi na mjestu odrona iza tunela Bristovac trebali postaviti betonsku ogradu kako bi se promet mogao pustiti kolnikom u smjeru Splita, doznajemo u HAC-u. Nakon što su jučer mjesto odrona obišli angažirani projektanti Instituta IGH, dogovoreno je da do konačnog rješenja Hrvatske autoceste osiguraju navedenu lokaciju postavljanjem betonske ograde.

Na naš upit o terminu i načinu sanacije odrona iz HAC-a smo dobili sljedeću informaciju:

"Hrvatske autoceste su odmah po zaprimljenoj obavijesti o odronu stijene na usjeku u km 232+500 (smjer ST) na autocesti A1 Zagreb – Split, angažirale  projektanta (INSTITUT IGH) da zajedno s našim inženjerom za izvanredno održavanje obiđe kritičnu lokaciju i da prijedlog rješenja.

Sukladno navedenom, 02.12.2013. godine, projektant je upućen na predmetnu lokaciju te će po završetku pregleda predmetnog usjeka dostaviti stručno mišljenje.

Do konačnog prijedloga rješenja od strane projektanta,  Hrvatske autoceste će osigurati navedenu lokaciju postavljanjem betonske ograde New Jersey-a kako bi se promet mogao pustiti kolnikom u smjeru Splita. Postavljanje betonske ograde planirano je danas (03.12.).

Opseg  i trajanje potrebnih radova sanacije definirat će se nakon dostavljenog mišljenja projektanta i izrade tehničkog rješenja/projekta sanacije."

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica  već je više od tri dana zatvorena za sav promet . Obilazak je državnom cestom D54 Maslenica- Zaton Obrovački.

Komentari