Saša Martinović: "Bilo bi lijepo izboriti nastup na Svjetskom kupu"

Saša Martinović: "Bilo bi lijepo izboriti nastup na Svjetskom kupu"

Što se trenutačno događa s aktualnim državnim prvakom u šahu Sašom Martinovićem. Jesu li na vidiku konačno i natjecanja koja su sva zaustavljena pandemijom koronavirusa. Stanka je preduga, stižu li bolji dani.

- Novost je ta da ću od idućeg ponedjeljka igrati prvi turnir ove godine. Kvalifikacije za Svjetski kup, na razini Europe. Visok je ulog, ali ne shvaćam preozbiljno jer se igra neka nova vrsta šaha - tzv. hibridni šah. Zbog korone, ne igraju svih 288 igrača na jednom mjestu, već svatko iz iste države u istoj prostoriji pa online igramo. Konkretno, ja ću u Zagrebu igrati. Bitno je da smo u istoj prostoriji jer će tu biti suci i kamere pa da se smanji mogućnost varanja. Mada nije ista stvar kad se igra preko kompjutora i ne osjeti protivnika prekoputa – ističe Martinović.

Što Saša očekuje od ovog natjecanja.

- Nemam očekivanja, ali kao što rekoh, velik je ulog, plasman na Svjetski kup bi bio san pa ću dati sve od sebe, 36 ih se plasira, dakle treba 3 meča pobijediti, što neće biti lako jer je konkurencija strašna i tek sam 118. nositelj. Uglavnom, pofajtat ću se pa šta bude, bude. I to je neko novo iskustvo.

Od ostalih turnira ima li nekakvih novosti.

- Drugih turnira zasad nema na vidiku. Sve su nam otkazali i Stožer je ponovno prije par tjedana zabranio igranje Kupa RH koji je trebao bit na Lošinju početkom svibnja - zaključio je Martinović

 

Komentari