Sedmi kontinent i u Zadru

Sedmi kontinent i u Zadru

Više od 600 osnovaca sa zanimanjem je pratilo projekcije filmova i potom postavljalo pitanja animatorima, glumcima i režiserima. Riječ je o projektu Filmska pismenost za osnovne škole Filmskog ureda Zadar.

Koliko ste studirali glumu, nije li vas sram glumiti pred publikom, kako uspijete naučiti sav taj tekst, dogodi li se da ga ponekad zaboravite, što vas je inspiriralo da postanete glumac, jeste li kada dali glas u crtiću, jeste li kada mrzili ulogu koja vam je dodijeljena, samo su neka od pitanja koja su glumcu Draženu Šivaku postavili osnovci u četvrtak u Zadru u Kazalištu lutaka i u Pomorskoj školi Zadar gdje su nakratko preselili na „Sedmi kontinent“, kako je naslovljen nacionalni filmski program udruge Djeca susreću umjetnost a koji se provodi i u Zadarskoj županiji.

Podsjetimo projekt „Filmska pismenost za osnovne škole Zadarske županije“ udruge Djeca susreću umjetnost kojeg financiraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zadarska županija a realizira se u suradnji s Filmskim uredom Zadar započeo je krajem travnja a nastavljen je u četvrtak, 14. svibnja 2015. godine.

Učenici viših razreda imali su privilegiju nakon projekcije filma upoznati mladog redatelja Igora Bezinovića.

Djeca su također opisala kako ona sama zamišljaju glumca pa su tako zaključili da bi pravi glumac po njima morao biti talentiran, imati volju glumiti, truditi se i vježbati, mora biti humorističan, ne smije se sramiti, trebao bi se moći uživjeti u ulogu itd, priopćeno je iz Filmskog ureda Zadar.

 

Komentari