Sezona nadmašila i najoptimističnija očekivanja u Zadarskoj županiji

Sezona nadmašila i najoptimističnija očekivanja u Zadarskoj županiji Sezona nadmašila i najoptimističnija očekivanja u Zadarskoj županiji
Marko Dimic/PIXSELL Marko Dimic/PIXSELL
Mihaela Kadija u razgovoru s našom novinarkom Mihaela Kadija u razgovoru s našom novinarkom

Morske orgulje u utorak predvečer (Marko Dimic/PIXSELL)

Zadarska županija je do kraja srpnja zabilježila više od 54 posto prošlogodišnjih noćenja stranih gostiju u istom razdoblju. Vir je među pet najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj. U Zadru i okolici turistička sezona od koje smo svi strepili nadmašila je i najoptimističnija očekivanja.

- Mi smo iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, sve veseliji, jer zaista brojke idu sve više i više. Sada smo na gotovo 80% lanjskog prometa. Svi kapaciteti dobro rade. Kako smo mislili da će biti - ovo je više nego odlično, rekla je za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

U kolovozu su, dodala je, ostvarili milijun i pol noćenja.

- Sve skupa u cijeloj godini isto dobro stojimo, tako da je Zadarska županija zaista uspješna, rekla je Kadija.

Obiteljski ljudi, kazala je, već su tradicionalno njihovi glavni gosti - a to nije iznimka niti ove godine.

- Naša tržišta koja su nam vjerna su se i ove sezone pokazala kao udarna: Njemačka, Slovenija, Austrija, Poljska i Češka, naravno i uz Hrvatsku, ovdje su i ove godine. To pokazuje da zaista imamo vjerne goste. A iznenadili su nas Poljaci - u kolovozu su se čak povećali za 15%, rekla je Kadija.

Zbog epidemiološke situacije ove su se godine isprva najviše punili kampovi, no sada se i to mijenja.

- Izgleda da su ljudi prepoznali da smo zaista sigurna destinacija, tako se sve više opuštaju i pune se i ostali kapaciteti poput hotela. Tako da smo i tu na 75%, to nam je jako drago. Iako su neki predviđali da će vikendice biti one koje su ove godine najpoželjnije, evo mi smo i na komercijalnom smještaju na dvije trećine lanjskog prometa, rekla je direktorica TZ Zadarske županije.

Dodala je i kako su otoci među najuspješnijim destinacijama u našoj županiji.

Komentari