Šime Fantela i Branimir Vujević u "okršaju" s učenicima masleničke škole

Šime Fantela i Branimir Vujević u "okršaju" s učenicima masleničke škole Šime Fantela i Branimir Vujević u "okršaju" s učenicima masleničke škole

Maslenica, malo turističko mjesto idealno za odmor i opuštanje bilo je poprište dinamičnih sportskih aktivnosti. Glavni su „krivci” olimpijski, svjetski i europski prvak u jedrenju Šime Fantela i bivši veslač, član brončanog osmerca iz Sydneya Branimir Vujević.

Oni su posjetili osnovnu školu Petra Zoranića Jasenice u Maslenici kako bi trenirali s učenicima, ukazali im na potrebu redovite tjelovježbe i tako najavili Europski tjedan sporta kojeg Središnji državni ured za šport organizira od 23. do 30. rujna ove godine. Nesvakidašnji školski sat tjelesne i zdravstvene kulture za polaznike lokalne škole iznimno se održao na mjesnoj rivi u Maslenici gdje su iz „prve ruke“ otkrili čari jedrenja i veslanja. Pod stručnim vodstvom Fantele učenici su odjedrili rutu ispod Masleničkog mosta, dok su se za veslanje pripremali na simulatoru veslanja, a potom i odmjerili veslačke sposobnosti s Branimirom Vujevićem.

Komentari