Šime i Miho Fantela na finalu Svjetskog kupa u Marseilleu

Šime i Miho Fantela na finalu Svjetskog kupa u Marseilleu

Novi veliki izazov u karijeri očekuje aktualne svjetske prvake u klasi četrdeset devetka, jedriličare zadarskog Svetog Krševana Šimu i Mihovila Fantelu. Francuski Marseille od danas do 8. lipnja domaćin je finala Svjetskog kupa.

Zadrani se vesele novim nastupima koje će nastojati što bolje iskoristiti kao uvertiru pred Svjetsko prvenstvo koje će u prosincu biti održano na Novom Zelandu (Auckland). Kulminacija svega su dogodine Olimpijske igre u Tokyu.

Šime Fantela uoči početka regate u Marseilleu.

„Očekuje se nastup četrnaest brodova u našoj klasi, sama brojka i nije nešto velika ali ono što je jamac da će regata biti jako kvalitetna jest podatak da je ovdje došlo 7, 8 posada i najboljih petnaest na svijetu. Imat ćemo blisko jedrenje s njima i tome se veselimo, od starta do cilja bit će to jedrenje „tešta – tešta” i jedva čekamo. Subota je medal race, međutim idemo dan po dan, regatu ćemo iskoristiti na najbolji mogući način, budite uvjereni u to”.

Na zadnje dvije regate Svjetskog kupa zadarski dvojac osvojio je broncu i to u Miamiju dok su se u Genovi morali zadovoljiti četvrtim mjestom.

Komentari