Šime i Mihovil Fantela preuzeli su vodstvo!

Šime i Mihovil Fantela preuzeli su vodstvo!

U klasi 49er na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Aarhusu u Danskoj, Šime i Mihovil Fantela preuzeli su vodstvo,s istim brojem bodova kao drugoplasirani Nijemci Fischer i Graf, ali uz pobjedu više u pojedinačnom plovu. Očekuju ih još dva plova. U subotu deset najboljih jedri za odličja.

Da je Šime Fantela jedan od najboljih svjetskih jedriličara u olimpijskim krugovima znamo odavno. Da je vladar klase 470 potvrdio je s naslovima svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika. Ali da će nakon malo više od godinu dana od prijelaza u novu disciplinu, u 49er, i to s novim partnerom, bratom Mihovilom, moći tako odjedriti da će na svjetskom prvenstvu biti u igri za medalje to baš nismo očekivali! Mea culpa! Sjajan nastup braće Fantela u četiri plova finalne zlatne skupine - 11., 1., 4. i 2. u cilju donijelo im je ukupno drugo mjesto, sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Njemcima Fischerom i Grafom! Spektakl! I malo je reći.

- Odličan dan, ono što smo rekli na početku, čekali smo svoje uvjete. Na startu smo preuzeli malo više rizika, rekli smo finale je, idemo sad, nema konzervativno. Imali smo odlične odluke, nismo bili opterećeni rezultatom, samo smo gledali kako što bolje odjedriti. Bili smo brzi, dakle sve na svom mjestu. Sutra je prognoza jak vjetar, bit će zahtjevno, borit ćemo se za svako mjesto, to nam je moto ovdje. Mi još nemamo ništa, dva plova i medal race je puno. Danas je dobar dan, zapisati što je bilo dobro, pripremiti se za sutra, probati da nas ne iznenadi taj jaki vjetar po kojem nemamo dovoljno iskustva - razmišlja Šime.
Bodovne razlike nisu velike u vrhu, još su dva plova sutra uoči plov za odličja u subotu, u 49eru se bodovi lako skupe, tako da ne treba ništa prejudicirati, međutim već ovo što su braća napravila je vrijedno divljenja.

Ženski 49er FX stigao je do 12 plovova, dakle do kraja, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi zauzele su 27. mjesto. Uoči plova za odličja vode Austrijanke Frank i Abicht.

Komentari