Sindikati prikupili 305.000 potpisa

Sindikati prikupili 305.000 potpisa

Četiri dana prije završetka roka do kojega 17 sindikata treba prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma protiv "outsourcinga", prikupljeno je 305 tisuća potpisa. Međutim, krajnji cilj im je doći do pola milijuna potpisa.

U jedanaest dana, koliko traje akcija prikupljanja potpisa, sindikati su prikupili više od tri stotine tisuća potpisa građana koji se protive izdvajanju pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru. Objavio je to u Zadru  predsjednik sindikata Preporod - Željko Stipić. 

Mi se nećemo zadovoljiti s ovih 305.000 i radit ćemo kao da smo na 50.000. Mi ćemo do ponoći 19. lipnja doslovno gristi, kada je zadnji dan naše akcije.  A to  je Tijelovo, dakle blagdan. Međutim, mi ćemo i na taj dan, posebno tamo, gdje budu građani ove zemlje, doći i prići im. Tako ćemo prikupiti i te dodatne potpise, kako bismo stigli do tih željenih pola milijuna potpisa,

rekao je Stipić.

outsourcing-004.jpg

Stipić dodaje kako se ne bi mogli pohvaliti takvim uspjehom da nije bilo sinergije građana i sindikata. Smatra da su građani prepoznali da se u ovom slučaju radi o najslabijima koji rade u školama, bolnicama, staračkim domovima i drugim socijalnim ustanovama. Prepoznali su to i u Nezavisnom cestarskom sindikatu, koji, prema riječima predsjednika Mijata Stanića imaju samo loša iskustva s outsourcingom. Zato prijedlog zakona smatra velikim koruptivnim potencijalom. 

Jer, kada date radniku plaću, ne možete uzeti ništa. Radnik uvijek misli da ima pravo na još više. Ali, kad sklopite s nekim ugovor, tada se u pravilu izvlače novci. I sve ono što se događalo na području organiziranoga kriminala i korupcije u RH, zapravo se događalo kroz ugovore,

istaknuo je Stanić                                                        

Sindikalisti još jednom poručuju da se Vladinim prijedlogom zakona ide protiv onih koji rade za najniže plaće. Dodali su kako je pravi smisao zakonskoga prijedloga bogaćenje onih koji su ionako bogati. I to na račun hrvatske sirotinje. 

 

Komentari