SIS dva mjeseca ne može prema Preku

SIS dva mjeseca ne može prema Preku

foto: Agencija za olp promet

Ministarstvo pomorstva priopćilo je kako je Jadrolinijinom trajektu SIS privremeno izdana s svjedodžba da dva mjeseca može obavljati redovne linije, ali s jednom ukrcajno/iskrcajnom rampom i to na manje prometnim linijama. Trajektu je naime 5.prosinca prilikom pristajanja u luku Preko u 15 sati i 15 minuta oštećena hidraulika na krmenoj rampi uslijed čega je rampa pala u more.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i veza priopćili su:

Jadrolinijin trajekt „Sis“ prilikom pristajanja u luku Preko, 5. prosinca 2013. Godine u 15.15. sati pretrpio je oštećenje u vidu pucanja cilindra hidraulike na krmenoj rampi uslijed čega je rampa pala u more. Nakon pada rampe u more zapovjednik je izvršio manevar okreta broda i pristao sa drugom ispravnom rampom kako bi sigurno iskrcao putnike i vozila. Prilikom nezgode nije bilo ozlijeđenih putnika, oštećenih vozila kao niti zagađenja morskog okoliša.

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar obavili su inspekcijski pregled te je brodu naloženo da obavi potrebne radnje za uspostavu rampe u funkciju, do kada ne smije prometovati na redovnoj liniji Zadar – Preko. Dan nakon ove pomorske nezgode, 6. prosinca, uz pomoć obalne dizalice rampa je podignuta i postavljena u siguran položaj, nakon čega je sigurnost rampe provjerio inspektor Hrvatskog registra brodova, temeljem čega je izdao svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje do luke popravka u Zadar, gdje se obavljaju svi potrebni popravci.

Brodu je privremeno izdana skračena svjedodžba sa pravom da na dva mjeseca može obavljati redovne linije, ali sa jednom ukrcajno/iskrcajnom rampom i to na manje prometnim linijama.

Komentari