Slikar, vozač i poštenjačina

Slikar, vozač i poštenjačina

Anđelo Jurlina, slikar, vozač i poštenjačina

"Tako to izgleda kad te muči savjest, kad ti ne dopušta da uzmeš ono što nije tvoje, pa makar znaš da je riječ o strancu koji je tek prolaznik kroz naš grad. Ne mogu ja to", odmahuje rukom Anđelo na konstataciju da se nije morao javiti na skupocjeni aparat kad ga je vlasnik zvao.

Anđelo Jurlina, razvozač napitaka i samouki slikar, pronašao je vrijedni iPhone 5 na cesti. Samo nekoliko minuta nakon što ga je uzeo u ruku, mobitel je "zapjevao" i s druge strane se čuo muški glas koji je govorio nerazumljivim švedskim jezikom.

Sporazumjeli smo se vrlo brzo, Švedi na sreću govore engleski. Bio je iznenađen što sam se uopće javio, govori Anđelo, inače samouki slikar i razvozač napitaka u poznatoj hrvatskoj tvrtki. 

Tako to izgleda kad te muči savjest, kad ti ne dopušta da uzmeš ono što nije tvoje, pa makar znaš da je riječ o strancu koji je tek prolaznik kroz naš grad. Ne mogu ja to, odmahuje rukom Anđelo na konstataciju da se nije morao javiti na skupocjeni aparat kad ga je vlasnik zvao. 

Kolega mi je rekao da nikad ništa neću imati, smije se simpatični Jurlina kojeg prijatelji još zovu "Žuti". Da, baš kao i Roberta Prosinečkog.

Komentari