"Solidarnost" traži vraćanje osnivačkog vlasništva Zadarske banke

"Solidarnost" traži vraćanje osnivačkog vlasništva Zadarske banke

foto: Filip Matijević

Radnici tvrtki osnivača nekadašnje Zadarske banke, danas članovi udruge "Solidarnost", okupili su se na zadarskom Narodnom trgu i javnim prosvjedom ukazali na, kako tvrde, nezakonite i kriminalne radnje od strane institucija hrvatske države.

Glasnogovornik Solidarnosti, Čedo Alić ističe kako država rješavanjem ovog predmeta izbjegava više od 50 tisuća pojedinačnih tužbi:

Tražimo da Republika Hrvatska po službenoj dužnosti vrati osnivačko vlasništvo Zadarske banke, sada u sastavu OTP banke. Oko 160 pravnih subjekata Zadarske županije osnovalo je svoju banku. Svi osnivači su na nezakonit i neutvrđen način ostali bez svog vlasništva i uprave u banci.

Podršku prosvjednicima došao je pružiti i saborski zastupnik Miro Bulj koji je kazao: To nam govori da Hrvatska nije pravna država, da imamo pravosuđe koje je korumpirano i dodao:

U ovome slučaju su to predali, dvije milijarde eura, 160 pravnih subjekata je predano u ruke Mađarima preko hrvatskih mađarona. Znači, tražiti jasno da pravosuđe temeljem već jedne postojeće presude isplati tj. da dade vlasništvo i udjele u banci i ostalim tvrtkama.

Kako je Alić kazao, riječ je o pravomoćnoj presudi po kojoj je OTP banka isplatila jednog osnivača, u pitanju je Bagat precizna mehanika.

Prosvjed Solidarnosti

Komentari