Spider-Man za planetu Zemlju

Spider-Man za planetu Zemlju

Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planetu Zemlju.

 Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planetu Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira  WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj. Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planeta.

Partnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative Sat za planet Zemlju i Jeff Blake, direktor marketinga i distribucije Sony Pictures Entertainment-a, povodom ovogodišnjeg lansiranja najveće volonterske kampanje koja će se održati 29. ožujka u 20:30 sati. Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom svijeta omogućiti da sami iniciraju projekte na području zaštite prirode, kao i da prikupe financijska sredstva potrebna za njihovu provedbu.  

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma “Čudesni Spider-Man 2”, inicijativi Sat za planetu Zemlju pridružile su se i zvijezde filma: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, te redatelj Marc Webb. 

Sat za planetu Zemlju prerastao je u inicijativu u kojoj sudjeluju stotine milijuna ljudi širom svijeta u više od 7000 gradova, iz 152 države. Hrvatska u spomenutoj inicijativi sudjeluje već 5 godina, te je tako 2013. godine čak 48 hrvatskih gradova ugasilo svoje kulturne znamenitosti na dan proslave. Pored gašenja svjetala, ove godine će se svatko moći uključiti u kampanju putem društvenih mreža i tako podržati brojne globalne kampanje WWF-a.

 

Komentari