Spojili smo obitelj preminule djevojčice i njihova dobročinitelja

Spojili smo obitelj preminule djevojčice i njihova dobročinitelja Spojili smo obitelj preminule djevojčice i njihova dobročinitelja

Ive Buterin

Valentina Radišić, majka djevojčice iz Čitluka koja je prije više od dva tjedna preminula u Općoj bolnici Zadar, zamolila je Radio Zadar za pomoć, kako bi pronašla Zadranina, koji je njoj i suprugu dan nakon najveće životne tragedije pomogao. Večeras ih je spojio Radio Zadar.

Roditelji preminule djevojčice zadarskim su ulicama bezuspješno tražili nadležne institucije, kad se pred njima stvorio čovjek velika srca - Ive Buterin koji im je bez razmišljanja ponudio pomoć. "Vidio sam kuvertu na kojoj piše Široka ulica i Narodni trg, pogledao sam u lice i vidio sam da nešto nije u redu",ispričao nam je šjor Ive.

S njima je bio više sati od sanitarne službe, policije, čekao na dokumentaciju. U velikoj boli, roditelji preminule djevojčice nisu razmijenili nikakav kontakt sa svojim dobročiniteljem. "Ja sam puno razmišljao o njima, smatrao sam da sam učinio sve što sam mogao. Ja sam im nudio i više ali oni su bili zahvalni, a u njihovoj boli nisam očekivao ništa više", kaže gospodin Buterin. 

Obitelj Radišić pomoć u potrazi za "šjor" Ivom potražila je preko Radio Zadra. Vijest o tome stigla je i do njega. "Uzbuđenje, koje je još uvijek nazočno. Prva stvar koju sam učinio, javio sam se Radio Zadru, dao svoje podatke i svega dvadeset minuta nakon toga javio mi se otac", kaže Ive.

Obitelj se javila i Radio Zadru. "Hvala Vam puno ... upravo smo razgovarali s gospodinom Ivom ... Ne mozete niti zamisliti koliko ste nam pomogli ... plačemo i dragom Bogu zahvaljujemo ... to je naš anđeo ... sve naj najbolje je u tom čovjeku." Nakon prvog kontakta - slijedi ponovni susret shrvane obitelji i njihova dobročinitelja.

 

Komentari