Spremite se za "vruću" građevinsku jesen

Spremite se za "vruću" građevinsku jesen

Privremena regulacija prometa na Meladi početak je većih zahvata na zadarskim prometnicama. Naime, nakon što se na tom mjestu do kraja tjedna napravi privremeni kružni tok, kreće se s rekonstrukcijom raskrižja Strossmayerove i Mažuranićeve ulice kod marine,

Zatim slijedi rješavanje raskrižja ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina.   

Melada je, posebno ljeti,  prometna crna točka. Njezino rješavanje u planu je stoga već dulje vrijeme, a jutrošnja privremena regulacija prometa te uređenje privremenog kružnog toga početak je toga – kaže pročelnik gradskog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap. 

Ovi radovi bi trebali trajati 4-5 dana ukoliko nas vremenske prilike posluže dakle ako ne bude velikih i jakih kiša. Potom očekujemo idući tjedan da ćemo onda zatvoriti raskrižje u Strossmayerovoj i Mažuranićevoj ulici. Ja ću podsjetiti da je to projekt koji radimo zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova, vrijedan 3 milijuna kuna i MUP ga sufinancira 70 posto u cijelosti.  

Cesta kod marine će se proširiti, kako bi se napravili lijevi skretači  te tako povećala protočnost prometa i tog prometnog uskog grla.  Osim raskrižja kod marine kreće se i s rješavanjem raskrižja ulica Benka Benkovića, Puta Bokanjca i Puta Nina, odnosno ulica Benka Benkovića i Put Nina će se spojiti kaže Darko Kasap:

Mi u ovom trenutku  otkupljujemo posljednja zemljišta za realizaciju tog projekta. Spoj ulice Benka Benkovića  i Put Nina  je izuzetno važan prometni spoj koji će u konačnici redefinirati prometne tokove  na području grada na neki način. Taj projekt vrijedan gotovo 7 i pol milijuna kuna bi trebao početi krajem mjeseca.

A ukoliko se novi privremeni rotor na Meladi pokaže funkcionalan taj bi rotor mogao postati i trajan, barem do spajanja ulica doktora Franje Tuđmana i Ivana Gundulića. 

prilog Božidara Kolege

Komentari