Sredina svibnja uz orkansku buru i kišu

Sredina svibnja uz orkansku buru i kišu

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Zbog žestokih olujnih udara bure koja doseže brzinu 120 km/h, autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, zatvorena je za sve skupine vozila - javljaju Hrvatske autoceste na svojoj stranici jutros. Meteorloški uvjeti na toj dionici autoceste trenutačno su u kategoriji"žestoka oluja".

Olujna bura i obilne oborine i danas ometaju promet. Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Zatvorena je i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.
Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Obrovac-Gračac . Bura je prekinula i veze s otocima : u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen te Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj - javlja HAK.

Izvješće DHMZ za zadarsko područje 14.5. Pretežno oblačno mjestimice s kišom. Puše jaka, podnoVelebita i orkanska bura. More je umjerenovalovito i valovito. Gospić 4, Knin 8,Pag i Šibenik 10, te Božava i Zadar 12 stupnja. Tlak zraka u Zadruiznosi 1015 hektopaskala.

DANAS - Pretežno oblačno, ponegdje kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Olujna, još u početku dana i orkanska bura, slabit će prema kraju dana. prema kraju dana na umjerenu do jaku. dnevne temperature zraka od 13 do 15 Celzijevih stupnjeva.

 

Komentari