Starigrad - veliki planovi za turističku budućnost

Starigrad - veliki planovi za turističku budućnost

Maja Savić

U prošloj godini općina Starigrad ostvarila je 600 tisuća noćenja što je optimalno obzirom na dosadašnju turističku infrastrukturu s čime su stanovnici zadovoljni ali načelnik Krste Ramić najavljuje kako je u planu još dodatnog sadržaja.

Dvadesetak kilometara morske obale, u podnožju Velebita, Rivijera Paklenica spaja planinu i more odnosno mediteransku s planinskom klimom. Putovanje do nje, nakon što se prijeđe Maslenički most, jednako je tako uzbudljivo i prepuno dojmova iz prirode koji se rijetko gdje mogu naći u tolikoj količini na tako malom prostoru kao što je starigradsko.

Nacionalni park Paklenica stara je atrakcija ali u novome ruhu.

Tzv Bunkeri, koji su nekada služili kao tajno sklonište a potom i skladište u Domovinskom ratu, nakon što ih je lokalna zajednica preuzela, postali su vanredna turistička atrakcija. Oni skloni penjanju iz zdravstvenih razloga najbolje će nabiti formu na svježem zraku uz pakleničku uzbrdicu opasanu stijenama s jedne i ozvučenu žuborom potoka sa druge strane, dok oni željni ljepote pronaći će je u bunkerskom kompleksu gdje u ugodno klimatiziranom prostoru nailazite na kongresne dvorane, kafić, izložbene prostore. 

Silazeći prema obali, puca prekrasan vidik na uvalu i kristalno čisto more. Sasvim dovoljan razlog da se pita...može li bolje?

Načelnik općine Krste Ramić tvrdi da može i  da treba. Zadovljan je brojkom od 600 tisuća noćenja ostvarenih prošle godine i 120 tisuća posjeta Nacionalnom parku  ali u planu je i skoro otvaranje moderne plaže Jaz. 

Od insfrakstrukture općinu čeka rad na sustavu odvodnje sa pročiščivaćem, podvelebitski vodovodni pravac, nova škola, sportsko rekreacijski centar i nova dvorana i trustička zona Podbucići.

Općina sa svojim prirodnim resursima još nije ispunila kapacitete pa zato načelnik očekuje i popratne sadržaje koje će i financijski i gsopodarski ispuniti očekivanja žitelja općine Starigrad.

Komentari