Stipe Žunić: Razočaran sam ali ovo mi je sve još veći motiv

Stipe Žunić: Razočaran sam ali ovo mi je sve još veći motiv

Mislio je prije godinu dana kada se vratio u rodni Zadar nakon završetka studija na Floridi da će tu trajno i ostati. Želja zadarskog olimpijca u bacanju kugle Stipe Žunića bila je da iz Donatovog grada odlazi na velika natjecanja. Put Amerike odlazi sutra.

 Međutim, do realizacije toga nije došlo. Sluha nije bilo, Zadar je najprije zamijenio Splitom a nakon OI u Riju odlučio je opet otići u Ameriku.

„Jednostavno prisiljen sam na to. Vjerujem da mogu u atletici napraviti dosta toga, ovdje nemam niti minimalne uvjete i nije bilo smisla nastavljati ovu agoniju. Razočaran sam jer sam se s velikim duhom i energijom vratio u Zadar. Imao sam puno ideja ali nisam naišao na potporu i to me dosta pogodilo. Ali što je tu je, sada povratka nema, izabrao sam svoj put i na njemu ću biti ustrajan. Odlazim u Virginiu, tamo ću imati vrhunske uvjete. Sparing partner će mi biti Filip Mihaljević a trener Martin Marić“.

Planovi u Americi.

„Tjedan dana provest ću sa svojim timom u slaganju plana i programa. Sada sam najviše usmjeren na EP u Beogradu sljedeće godine. Tamo očekujem svoju pravu eksploziju i vjerujem i medalju. SP je u Londonu, uvjeren sam da će iduća godina biti i moja najbolja. Iznimno sam motiviran i spreman sam za nove izazove i veselim im se“.  

Komentari