Stiže Zadarski proljetni festival sporta i rekreacije

Stiže Zadarski proljetni festival sporta i rekreacije

foto: Dino Stanin / Pixsell

U travnju se trči noćna utrka na Poluotoku, dočekuje se etapni spektakl Tour of Croatia, dok je u svibnju triatlon u Falkensteineru, peti Wings for Life i Zadar Outdoor Festival. Od 17. travnja do 13. svibnja Zadar i zadarska regija bit će u znaku vrhunskih sportskih i događaja rekreacije .

Zadar će ponovno biti domaćin globalne humanitarne manifestacije Wings For Life na kojoj se očekuje oko osam tisuća trkača iz cijelog svijeta, a program će obilježiti i tradicionalni Falkensteiner Punta Skala Triatlon te sve popularniji Zadar Night Run, noćna utrka na Poluotoku koja promovira trčanje i rekreativno bavljenje sportom. U ljeto nas polako uvodi Zadar Outdoor Festival sredinom svibnja - najavljuju iz zadarske Turističke zajednice. 
 
Biciklistička utrka Tour of Croatia održava se četvrtu godinu uzastopno u trajanju od šest dana kroz šest etapnih utrka na stazi dužnoj od tisuću kilometara, a nakon što starta 17. travnja u Osijeku, najbolji hrvatski i drugi europski i svjetski biciklisti u Zadar dolaze 18. travnja. Biciklistička karavana potom se seli u Trogir gdje će startati treća etapa utrke, dok će se četvrta etapa voziti 20. travnja od Starigrada (NP Paklenica) do Crikvenice. Tour of Croatia ove će godine ponuditi najzahtjevniju utrku dosad u višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije, a ugostit će momčadi najvišeg biciklističkog ranga čija će se borba za postolja gledati putem televizijskog prijenosa na svim kontinentima. 
 
Dan kasnije nakon starta biciklističke etape od Starigrada, na Poluotoku će se 21. travnja trčati Zadar Night Run 2018., kao jedinstvena cestovna utrka koja se održava u samom centru grada Zadra.
S rezervacijom se ostvaruju i popusti na startnine i ekstra bonus startninu za Wings For Life utrku koja počinje 6. svibnja. U protekle četiri godine ova je međunarodna humanitarna utrka, koja ima svoje zadarsko izdanje sa startom kod Foruma, okupila oko 20 tisuća trkača iz Hrvatske i svijeta, a sam pokret Wings for Life World Run svoju je priču počeo s ciljem sadržanim u retoričkoj poruci – kako ozljede leđne moždine učiniti izlječivima. Dok se taj cilj ne ostvari, priča neće dobiti točku, pa je stopostotni iznos startnina i donacija i dalje namijenjen neprofitnoj zakladi Wings for Life. Zadarska je utrka svaki put dosad bila potpuno rasprodana, na njoj su nastupili brojni poznati hrvatski sportaši i slavne osobe, a 2017. godine okupila je rekordnih osam tisuća prijavljenih trkača.  
 
Na koncu, brojne proljetne sportske manifestacije zaokružit će Zadar Outdoor Festival od 11. do 13. svibnja, koji će s utrkama, izletima s vodičima, radionicama i gastronomskim doživljajima Zadra i zadarske regije – ponuditi ponešto za svakoga.

Komentari