Stižu novi sadržaji u ŠC Višnjik

Stižu novi sadržaji u ŠC Višnjik Stižu novi sadržaji u ŠC Višnjik

ŠC Višnjik

Živjeti zdravo projekt je kojeg kontinuirano provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a u sklopu kojeg će ŠC Višnjik kroz koji mjesec postati bogatiji za nove vanjske sadržaje. U prvom redu radi se o opremanju igrališta za djecu s teškoćama u razvoju.

- To je set opreme koji je prilagođen djeci s teškoćama u razvoju. To su klackalice s oprugama, penjalice, razne grede za balansiranje. Projekt smo napravili u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i puno su nam pomogli njihovi stručnjaci, da baš bude ono što je potrebno, pojasnio nam je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

U sklopu projekta Živjeti zdravo potiče se kontinuirana tjelesna aktivnost građana svih dobnih skupina pa je u planu i opremanje hodačke staze, dodaje Karlović.

- Ta pješačka staza će biti dodatak našoj trim stazi. Jako puno građana ju koristi upravo zbog podloge koja je mekša nego na atletskoj stazi. Jako je pogodna za rekreativce i one najmlađe.

Za provedbu ovog projekta Gradu Zadru i ŠC Višnjik je odobreno 80 000 kn, čime se nastavlja širenje kvalitetnog sadržaja koje Višnjik nudi građanima svih dobnih skupina.

- Praktički na sve natečaje na koje smo se dosad javili smo dobili sredstva upravo zbog rejtinga kojeg ima ŠC Višnjik i zbog toga što ovdje svakodnevno boravi oko 4000 građana, zaključio je Denis Karlović.

 

Komentari