Što je to Projekt Hercultour?

Što je to  Projekt Hercultour?

Podaci aplikacije Otvoreni proračun pokazuju da u programe turizma Zadarska županija najviše ulaže u Projekt Hercultour - 5,1 milijun kuna, od čega 4,3 milijuna dolaze iz fondova EU .

Projekt uključuje upravljanje i promidžbu kulturnim i turističkim rutama te posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA - na zadarskom Poluotoku Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana, zatim Asserija, Kaštel Benković u Benkovcu, Stari grad Pag i Nin.

Poveznica gospodarstva i turizma je neupitna. Na valu turističkog rasta mnoge su jedinice lokalne i regionalne samouprave izgradile i ostale gospodarske djelatnosti. Naša županija ima sjajne mogućnosti velik dio proizvodnih aktivnosti raditi u službi turizma. Poveznica turizma i gospodarstva u posljednje vrijeme najvidljivija je kod OPG-ova, odnosno sve većeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i agroturizma u ruralnim dijelovima županije, kaže župan Zadarske županije Božidar Longin. 

Na putovima liburnsko-rimskog nasljeđa nastojimo izraditi planove upravljanja i marketinga. Cilj je promovirati ono što je već učinjeno, ali i dobiti stručni dokument koji će utvrditi kako upravljati s time i kako to dodatno valorizirati, ističe pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Turistička ponuda i sadržaji sve su veći, a Zadarska županija shvaća i važnost pokretanja ne-turističkog sektora zbog čega se iz proračuna redovno subvencionira malo i srednje poduzetništvo.

 

 

Komentari