Strka oko energetske obnove, a Obrovac bez liječnika

Strka oko energetske obnove, a Obrovac bez liječnika

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Izrazivši sumnju da nije sve bilo čisto u natječaju za energetsku obnovu obiteljskih kuća 2017. godine, vijećnik Marko Pupić Bakrač prozvao je na Aktualnom satu Županijske skupštine bivšu pročelnicu Ureda župana. Bilo je govora i o mostu za Pašman, a i o problemu liječnika u zaleđu.

Je li suprug Marine Dujmović Vuković, bivše pročelnice Ureda župana, koristeći njezin položaj došao do dijela novca za obnovu stolarije na obiteljskoj kući upitao je na Aktualnom satu vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač:

Budući je natječaj po principu "tko se prije javi, njemu sredstava", Marina Dujmović Vuković i njezin suprug bili su u prednosti pred ostalima koji su aplicirali na natječaj. Kao tadašnja pročelnica Ureda župana, Marina Dujmović Vuković imala je povlaštenu informaciju. 

Župan Božidar Longin istaknuo je kako 2017. na natječaju za energetsku obnovu jedino nije smjela sudjelovati osoba koja odlučuje o sufinanciranju. Svima ostalima, bilo je dozvoljeno:

Vi ste rekli da je osoba direktno utjecala. To ćemo provjeriti. U ovom mandatu ja sam promijenio pravilnik i djelatnici Županije i njihovi članovi obitelji ne mogu sudjelovati u dobivanju bilo kakvih sredstava.

To nije bilo dovoljno Pupiću Bakraču:

Pa Vi ste prijavili ovog zaposlenika koji je tu radio na energetskoj obnovi. Znači, uhvatili ste miša, a pobjegla Vam slonica!

Zašto Zadarska županija ne čini ništa po pitanju mosta Pašman – kopno, drugo je pitanje iz redova oporbene Akcije mladih. Za investiciju koja, prema nekim proračunima košta 150 milijuna eura, župan Longin je kazao da Županija može projekt uvrstiti u Prostorni plan, ali samostalno ne može graditi most. S povezivanja otoka na oživljavanje zaleđa. Mostov Ivan Matić istaknuo je problem nedostatka liječnika u Obrovcu:

Sad imamo nekakvog „letača”. Dođe, mislim, utorkom i četvrtkom liječnik iz Maslenice. Hvala mu na tome, ali to nije dovoljno.

Župan Longin:

Razmišljamo o sufinanciranju mjesnog liječnika u Obrovcu, ali nije – nažalost - to samo problem Obrovca. Problem je i šire.

O tamnoj strani tehnološkog napretka još je jednom progovorio nezavisni Drago Čulina. Istaknuo je kako je kod nas razina dopuštenog elektromagnetskog zračenja gotovo 300 puta veća nego u Austriji i Francuskoj.

AKTUALNI SAT

Komentari