Stručni skup „Integracija izbjeglica – nove prilike za učenje“

Stručni skup „Integracija izbjeglica – nove prilike za učenje“

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

„Integracija izbjeglica – nove prilike za učenje“ naziv je stručnoga skupa koji se u organizaciji Udruge „MI“ iz Splita održava danas u Zadru u prostorijama COIN coworking centra.

Stručni skup dio je projekta koji Udruga "MI" provodi uz financijsku podršku UNHCR-a Hrvatska , a projekt pod nazivom "Izgradnja društva dobrodošlice" aktivno se provodi od 2017 godine:

       Ideja je da se senzibiliziraju svi dionici koji pružaju podršku u integraciji tako da smo mi i ove godine odlučili nekako obilježiti završetak samog projekta koji traje do raja godine stručnim skupom na kojem ćemo predstaviti rezultate projekta kroz ovu godinu i pozvali smo razne stručnjake koji se bave pitanjima integracije a predstavnici su stručne zajednice - kazala je Dana Jurman Jakus, stručna suradnica Udruge "MI" - Split.

Uz sociologe, filozofe, socijalne radnike i druge stručnjake Dana Jurman Jakus, iz Udruge "Mi", ističe i ovogodišnje uključivanje 112 studenata iz 4 sveučilišna centra koji su pod budnim okom svojih mentora radili seminare, debate, panel diskusije ili, primjerice, terensku nastavu u Osijeku. Studentica Lea Milošić:

       Kao studentu sociologije bit će svakako korisno, interesantno mi je bilo čisto iz razloga što na sociologiji spominjemo i tu migrantsku krizu i migrante, tema je aktualna, bavile smo se zapravo jedan semestar analizom sadržaja gdje smo u dva perioda analizirale Internet portale Hrvatske 2015. i 2018. godine, radile usporedbu i tako…

Udruga "MI" ne bavi se direktno migrantima već umrežavanjem sudionika koji pružaju podršku u integraciji. U tome će pomoći i jedinstvena platforma www.irh.hr koja daje pregled svih postojećih dokumenata i drugih informacija vezanih za integraciju a koja je također predstavljena na skupu.

Dana Jurman Jakus, izjava

Komentari