Strukovna "izbacila" video protiv nasilja, Preradović plesom na agresiju

Strukovna "izbacila" video protiv nasilja, Preradović plesom na agresiju Strukovna "izbacila" video protiv nasilja, Preradović plesom na agresiju

Strukovna škola Vice Vlatkovića

Obilježava se Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Osnovnoškolci iz Petra Preradovića su s Poljane Šime Budinića poručili da "Nasilje prestaje tamo gdje počinju glazba i ples", a učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića snimili su video na temu "Nasilje prestaje ovdje".

Denis, Renata, Rene, Stipe, Ria, Lovre, Renato, Petra i Frane učenici su Strukovne škole Vice Vlatkovića koji su u videu poslali snažnu poruku nulte stope tolerancije na bilo kakvu vrstu nasilja. Video je u cijelosti školski proizvod; od ideje, preko snimanja pa sve do realizacije. A reakcije su izvanredne pa su i Teo Bukvić, Mislav Duilo i Frane Zubak, koji su odrađivali snimanje i montažu, iznenađeni interesom javnosti ali i ponosni na svoj uradak, kaže Mislav:

Tako da svi su zadovoljni, roditelji možda najviše.

"Produkcija", kako su tijekom snimanja dobili nadimak, odaje priznanje i glumcima, naglašava Teo:

Glumci su bili super. Imali su malu tremu pred kamerom, neki od njih, ali su bili jaki dobri i surađivali su. To je najbitnije, da su imali volje.

A volje nije nedostajalo ni učenicima OŠ Petra Preradovića koji su ove godine poručili da umjesto nasilja treba odabrati ples i pjesmu pa su to i učinili na Poljani Šime Budinića. Ravnateljica Stanka Pera Martinac:

To ih na neki način odvraća od nasilnog ponašanja. Puno više tjelesnih aktivnosti, sporta... Mislim da je to najbolji slogan za borbu protiv vršnjačkog nasilja.

A štošta bi o nasilju od Doroteje Drča i Ivana Pavla Čuline mogli naučiti brojni stariji od njih:

Neee... Nasilje mi je grozno i nikako ne preporučujem to.

Može se jednostavno porazgovarati i može se sve riješiti.

Potakne li video "strukovnjaka" i poruka učenika iz Preradovića makar jednog nasilnika da odustane od provođenja nasilja, Dan ružičastih majica će ispuniti svoju svrhu.

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Komentari