Subvencionirana voda i za turističke poduzetnike na otocima

Subvencionirana voda i za turističke poduzetnike na otocima

Izvor: TZ Zadar

Zašto i turistički subjekti, kao i sve ostale tvrtke sa sjedištem na otoku nemaju pravo na subvencioniranu vodu ? Taj upit u našu redakciju je stigao s otoka Iža. Iz Ministarstva regionalnog razvoja odgovaraju - primjedba je uvažena!

Primjedba naše slušateljice odnosila se na Prijedlog novoga Zakona o otocima koji je iz subvencija izostavljao tvrtke u turističkim djelatnostima: Mi nemamo tekuću vodu i ne znamo ni kad vodonosac doveze, kakvu vodu nam doveze. Sada su u novom zakonu predvidjeli da će uključiti poslovne subjekte u tu cijenu koja je normalna, osim turizma, a jedino čime se mi u stvari možemo baviti to je turizam.
Pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, Tajana Huzak kaže da su nakon e-savjetovanja, u Nacrt Prijedloga Zakona o otocima uvažili sve prijedloge i sva očitovanja javnosti: Jedna od tih je bila, između ostalog, da u gospodarstvenike uvrstimo sve djelatnosti. Dakle sve djelatnosti i svi poduzetnici koji su registrirani i imaju sjedište na otoku će imati pravo na subvencioniranu vodu.

Pomoćnica ministrice Tajana Huzak

Komentari