Sufinanciranje udžbenika, natječaj za pomoćnike u nastavi, ambulante

Sufinanciranje udžbenika, natječaj za pomoćnike u nastavi, ambulante

U posljednjih osam godina Grad Zadar unaprijedio je svoj sustav zdravstvene zaštite. Uređeno je 5 ambulanti obiteljske medicine, a sad se kreće u uređenje ambulante na Puntamici. Rekao je to uz ostalo zadarski gradonačelnik Branko Dukić na današnjem kolegiju.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić najavio je i još neke projekte: Uskoro ćemo otvoriti i zubnu ambulantu na Bokanjcu, a evo sada krećemo u opremanje obiteljske ambulante na Puntamici, kao i obnovu mjesnog odbora. Naš je cilj da u svim mjesnim odborima omogućimo prikladne uvjete i naravno odgovarajuću zdravstvenu skrb.

Grad Zadar i ove će godine objaviti javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u osam osnovnih škola Grada Zadra. Bit će zaposleno 75 pomoćnika, najavio je na kolegiju pročelnik Joso Nekić: Ove ćemo godine imati tri pomoćnika više nego prošle godine. Mi smo ovdje također stavili rok za podnošenje prijava od 11 do 23. srpnja. To je dovoljno. Mogu samo podsjetiti da je projekt vrijedio 2 milijuna 89 tisuća kuna, a iz Europskog socijalnog fonda smo povukli milijun 775 tisuća kuna.

Grad Zadar nastavlja i s potpomaganjem socijalno ugroženih obitelji. Tako će i ove školske godine grad financirati nabavku školskih udžbenika. Zbog podizanja limita osnovice za dječji doplatak koji je donijela država, bit će povećan i broj obitelji koje imaju pravo na sufinanciranje za kupnju udžbenika. Rok za prijavu je od 30-og srpnja do 28-og rujna. Pročelnik Joso Nekić: U ovoj prvoj cenzusnoj skupini učenici će dobiti 700 kuna, u drugoj 350, u trećoj 200 kuna. Također od petog do osmog razreda u ovoj najugroženijoj skupini dobit će 1400 kuna, u drugoj 700 kuna i trećoj 400 kuna. Znači praktički u ovoj prvoj skupini učenici će dobiti besplatne udžbenike.

 

 

Komentari