Sukošanski SDP proziva HDZ za još jedan slučaj "uhljebljivanja"

Sukošanski SDP proziva HDZ za još jedan slučaj "uhljebljivanja"

Sukošanski SDP poslao je priopćenje zbog kako navode još jednog slučaja „uhljebljivanja“. Prozivaju lokalni HDZ da je pred lokalne izbore bez javnog natječaja izabrao direktora komunalnog poduzeća „Zlatna luka“. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

OO SDP SUKOŠAN: " SAD JE VEĆ PREVIŠE"!

 

 

   SDP-ovi vijećnici u Općinskom vijeću Općine Sukošan, u proteklih četri godine pokušavali su kao oporba konstruktivno djelovati i usmjeravati HDZ-ovu većinu i vlast; da napokon počnu raditi na dobrobit mještana Općine Sukošan i razvitka u svim smjerovima od komunalne infrastrukture u svim naseljima Općine Sukošan, preko razvoja turizma kao strateške gospodarske grane u našoj Općini  i poljoprivrede, pa sve do kulturnih , sportskih programa ,pa do stipendiranja učenika i studenata te socijalnih programa. Korištenje EU fondova namjerno ne spominjemo jer toga nema za HDZ-ovu vlast u Općini Sukošan! Sramotno!

Međutim, osim nekakvih pomaka u programu stipendiranja učenika i studenata HDZ-ova vlast na čelu sa Načelnikom i HDZ-ovom većinom u OV nije imala incijative, niti projekata a o nekakvim realizacijama istih,a i  iluzorno je očekivati kao i već spomenuto korištenje  EU fondova. Samo održavanje hladnog pogona općine sa godišnjim proračunom od cca. 12 milijuna kuna ( u četri godine cca. 50 milijuna kuna)!

   O svim osnovnim komunalnim i ostalim projektima nasušno potrebnim za razvoj Općine Sukošan već smo kroz medijska priopćenja govorili a ponavljati čemo i to sa konkretnim projektima, sa planom i programom realizacije istih projekata kroz predizbornu kampanju te na takav način, jednom afirmativnom kampanjom za razliku od HDZ-ove  vlasti i njihove političke retorike  upoznati mještane Općine Sukošan sa onim što će SDP ponuditi ali i ostvariti projekte -za dobrobit mještana cijele općine Sukošan!  

    Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Općine Sukošan sam ja, kao općinski vijećnik i predsjednik OO SDP Sukošan zajedno sa ostalim kolegama, SDP-ovim vijećnicima, reagirao na  "izmjene Statuta komunalnog poduzeća Zlatna luka" a u svrhu " proširenja Uprave društva na još jednog člana" odnosno još jednog direktora "i to tako da se taj još jedan član bira u Općinskom vijeću  kao Skupštini društva" odnosno " uhljebljivanju" nekakvog HDZ-ovog kadra nepuna tri mjeseca do lokalnih izbora u Općini Sukošan, što je u "najmanju ruku" politički nekorektno. Naravno da je HDZ-ova večina odbila naš prijedlog da se takva točka Dnevnog reda skine i ostavi za razdoblje poslije lokalnih izbora te su usvojili " Izmjene Statuta komunalnog poduzeća,"   ( iskoristili trenutak da stari direktor odlazi na novo radno mjesto), oni su to uskoro proveli i u praksi i već na sljedećoj sjednici dobijamo novog direktora komunalnog poduzeća izabranog na njima " najjednostavniji način" bez javnog natječaja!

   Oštro osuđujemo takvu u najmanje političku nekorektnost vladajućeg HDZ-a da nepuna tri mjeseca prije lokalnih izbora kroz njima jako poznati pojam – uhljebljivanje- štete interesima Općine Sukošan pa i samog Komunalnog društva "Zlatna luka".  

                                                           Predsjednik OO SDP Sukošan:

                                                                  Marin Keran  v.r.

 

                                                                                  U Sukošanu, 27.2. 2017.

Komentari