Sutra okrugli stol: Što nas je naučio Ritam kulturizma

Sutra okrugli stol: Što nas je naučio Ritam kulturizma Sutra okrugli stol: Što nas je naučio Ritam kulturizma

foto: Ritam kulturizma

Deseti jubilarni Ritam kulturizma održava se pod temom „Tri ritma za kraj“. Ovaj projekt organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, a ove godine objedinio je tri područja: humanitarni rad i volontiranje, edukativni dio i kulturno-zabavne sadržaje.

Ovogodišnji Ritam kulturizma naglasio je važnost tri dobra djela koja planira ispuniti, a s prva dva se i krenulo u održavanje trodnevnog programa. Održane su dvije akcije: akcija čišćenja južnog dijela podmorja zadarske rive u suradnji s ronilačkim klubom sv. Roko i ronilačkim klubom Zadron kojeg sponzorira ronilački centar Foka, te humanitarno darivanje krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa. Ronioci su se osvrnuli na činjenicu da je količina otpada u podmorju zadarske rive bila relativno malena.

Svečano otvorenje Ritma kulturizma započelo je izvedbom benda No Ordinary, a projekt je službeno otvorila rektorica, profesorica Dijana Vican koja je pohvalila organizatore zbog promicanja viših vrijednosti poput dobrote, zdravlja i ekologije. Usto, ponadala se da će događaj ostati u bezvremenskom ritmu spomenutih vrijednosti.

Humanitarni dio  Ritma kulturizma je prikupljanje donacija za linearni akcelerator pomoću kojeg bi Opća bolnica Zadar i Liga protiv raka učinkovitije liječili onkološke bolesnike, te je to ujedno treće dobro djelo koje se ove godine planira realizirati.

Na otvorenju su svoj rad predstavile i brojne udruge poput Crvenog križa koji je održao predavanja prve pomoći, Volonterski centar Zadar, Palčić i Caritas zadarske nadbiskupije.

Nastavak programa odigrao se na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru gdje su se na akademskom dijelu programa u okviru društveno odgovornog djelovanja studentima predstavili Hrvatska gorska služba spašavanja, Udruga mladih Ahimsa i Marijini obroci koji su svojim volonterskim radom, akcijama i ustrajnosti dirnuli sve koji su slušali njihova predavanja.

Prvi dan projekta zatvorile su sportske demonstracije klubova: Krav Maga Zadar koji su posjetiteljima demonstrirali kako se najbolje obraniti, Kendo Dojo Ouka, Aikido, Ares koji su pokazali svoje boksačke sposobnosti, Badminton Zadar, te u konačnici aerobik u izvedbi Sportske zajednice grada Zadra koji je sve posjetitelje digao na noge, zagrijao i dobro oznojio.

Ritam kulturizma nastavlja se kroz četvrtak i petak uz još mnoštvo zanimljivih sadržaja, a sve potrebne informacije možete saznati na službenoj stranici i društvenim mrežama projekta. 

Komentari