Sve županijske službe, ustanove i uredi na jednom mjestu

Sve županijske službe, ustanove i uredi na jednom mjestu Sve županijske službe, ustanove i uredi na jednom mjestu
Buduća zgrada Županije Buduća zgrada Županije

Ministar državne imovine Goran Marić i župan Božidar Longin potpisali su tri ugovora kojim država Zadarskoj županiji daruje svoju imovinu. Županija će dobiti dio bivše vojarne Stjepana Radića u Zadru u koju će se iz sadašnje zgrade na rivi preseliti sve županijske službe.

Kad ministar državne imovine dolazi u Zadar i Županiju obično dolazi s darovima - mogla bi se sažeti zahvala župana Božidara Longina zbog potpisa ugovora o darovanju tri nekretnine u vlasništvo Zadarske županije. Svakako se najvažnijim potpisom čini prijenos vlasništva nad zgradom u bivšoj vojarni Stjepana Radića, jer zadarska Županija jedna je od rijetkih bez vlastite imovine, ističe župan Longin: "Mi kao Županija plaćamo privatne prostore sve ove godine, dok državna imovina propada. Godišnje smo plaćali dva milijuna kuna najma, a za te novce svake godine možemo obnoviti jednu zgradu".

Ministar Gpran Marić dodaje kako nakon današnjega potpisa zadarska županija dobiva još državnih zgrada: "Sutra na uži kabinet Vlade idu još dvije zgrade u bivšoj vojarni i one su vrijedne čak 43 milijuna kuna. A današnji ugovori su vrijedni 12 milijuna kuna".

Nakon što iz objekata u bivšoj vojarni u Polikliniku presele Hitna pomoć i Dom zdravlja Zadar, a na druge lokacije dio inspekcijskih službi, te dođe do pripajanja Ureda državne uprave Županiji, može se početi s projektiranjem, te u konačnici preseljenjem svih županijskih ureda, ustanova i službi.

Kada će to biti, za godinu ili dvije nitko nije posve siguran. No sigurni su kako će darovano zemljište u Zemuniku na kojemu će niknuti Poljoprivredno-edukacijski centar potaknuti oživljavanje poljoprivrede u Ravnim kotarima.
Zahvaljujući današnjim potpisivanjem ugovora - divlji azil za napuštene životinje na Žmirićima preselit će u uređeni prostor na Bokanjcu.

 

Komentari