T. Filipi: Spreman sam u Londonu izboriti vizu za Olimpijske igre

T. Filipi: Spreman sam u Londonu izboriti vizu za Olimpijske igre T. Filipi: Spreman sam u Londonu izboriti vizu za Olimpijske igre

Hrvatska boksačka reprezentacija danas putuje u London na europske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Ovo je treći kvalifikacijski turnir koji će biti održan od 14. do 24. ožujka. Hrvatsku će predstavljati pet boksača i tri boksačice.

Među njima je i zadarski teškaš (BK Gladijator) Toni Filipi kojemu će ovo natjecanje biti i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

„Kao što ste rekli moj najveći izazov kojeg dočekujem maksimalno spreman. Idemo to odraditi kako treba. Moram ući u polufinale kako bi osigurao plasman na Olimpijske igre. Većinom znam koji će boksači nastupiti tako da nema tu nekih većih iznenađenja. Pritisak ne osjećam, jedva čeka ulazak u ring i prvu borbu”.

Koliko je zadovoljan i kako su izgledale pripreme.

„Stvarno smo ja i trener Tomo Kadić odradili sve što smo i zacrtali. Dugo smo u trenažnom procesu. Bili smo i kod Pere Tadića u Puli, radio sam i s Marijom Šivolijom, također i u Italiji smo bili s jakim reprezentacijama tjedan dana gdje smo sparirali i odrađivali tehnički dio. Nismo ništa prepustili slučaju, odlično se osjećam i spreman sam za London”.

Inače, već su održane afričke kvalifikacije, a u tijeku je kvalifikacijski turnir za Aziju i Oceaniju. A u glavnom gradu Velike Britanije 300 boksača će pokušati izboriti 50 mjesta za Tokio.

 

Komentari