Tankerska plovidba preuzima novi brod

Tankerska plovidba preuzima novi brod

Nel Pavletic/PIXSELL

Zadarska Tankerska plovidba sutra bi u južnokorejskom brodogradilištu trebala preuzeti svoj novi aframax tanker "Rava", u cijelosti jednak "Frankopanu" koji je naš brodar preuzeo prije otprilike mjesec dana.

Drugi od dva istovjetna aframax tankera, izgrađena u južnokorejskom brodogradilištu Sungdong predstavnici Tankerske plovidbe preuzet će sutra. Riječ je o brodu Rava, nosivosti 114 tisuća tona, vrijednom 52 milijuna dolara, kaže direktor Tankerske Mario Pavić:

Taj brod je opremljen kao i njegov prethodnik za plovidbu ledom i nadamo se kako ćemo već ovu zimu uspjeti pozicionirati brod u Sjeverno more u Europi.

Na brodu će biti 22 člana posade:

S time da Tankerska uvijek nastoji taj brod nešto držati većim, s brojem kadeta i asistenata stroja, tako da će na prvo putovanje krenuti 24 člana posade. Kapetan na brodu je Oliver Vitlov, naš dugogodišnji kapetan kojeg osobno jako cijenim, a i njegova dugogodišnja reputacija, je da je brod u sigurnim rukama.

Tankerska plovidba nastavlja tradiciju da kumovi brodu budu potomci nekadašnjih čelnih ljudi te brodarske kompanije. Tako će Ravi kuma biti Lidija Magaš, kći nekadašnjeg direktora Jose Magaša.

Prilog:

Komentari