Teatro VeRRdi zapljusnuo publiku valom svježine i originalnosti

Teatro VeRRdi zapljusnuo publiku valom svježine i originalnosti

Teatro VeRRdi iz Zadra, Hrvatska izvedbom predstave Othello: nezakonita liturgija u režiji Zlatka Pakovića zapljusnuo je publiku valom svježine i originalnosti transformirajući i dramu i sebe kao izvođače u esej o kazalištu.

Predstava ruši sve konvencije, tabue i predrasude igrom koja je slika i prilika post dramskog teatra. Napisao je makedonski kazališni kritičar Todor Kuzmanov, nakon izvedbe na šestom Bitola Shakespeare festivalu. Predstava Othello: nezakonita liturgija gostovala je 26. 6. u Bitoli, Makedonija i u Kopru, Slovenija 29. 6. na 25. Primorskom ljetnom festivalu u međunarodnim selekcijama među kojima je nastupilo i Dramsko kazalište Gavella iz Zagreba sa svojom novom velikom predstavom Kralj Rikard III.

Ovim gostovanjem nastavljen je niz međunarodnih gostovanja koji će se nakratko zaustaviti u Zadru krajem kolovoza na NOSI SE reviji što će biti treća izvedba u Zadru u zadnjih godinu dana te unaprijed pozivamo publiku da ne propusti i ovu priliku pogledati sliku i priliku postdramskog kazališta s valom svježine i originalnosti.

Komentari