Tihana Lazović o nagradi: Čini mi se nestvarno

Tihana Lazović o nagradi: Čini mi se nestvarno

Foto: Gordan Žvanović/HRT

Film 'Zvizdan', redatelja Dalibora Matanića, proglašen je najboljim na programu "Izvjestan pogled" na festivalu uCannesu!

Premijerno je prikazan 17. ovog mjeseca. Ta je nagrada jedan od najvećih uspjeha hrvatske kinematografije od državne samostalnosti. 

Baš je bilo dirljivo, svi znaju za film, pričao sam sa žirijem, oni su svi toliko oduševljeni, kazao je za HRT Dalibor Matanić

Jednu od glavnih uloga igra i naša sugrađanka, Tihana Lazović, kojoj kritičari predviđaju blistavu glumačku karijeru. Svoje doživljaje nakon velikoga priznanja na filmskom festivalu ispričala je našem Ivici Štoriću. Rekla je kako joj se sve čini nestvarnim, te kako će tek za koji mjesec biti svjesna o kakvom se uspjehu radi. 

Za film ova nagrada znači da smo kao prvo probili led što se tiče hrvatske kinematografije, te da film čeka blistava budućnost. Jer nakon Cannnesa, čast je za svaki drugi festival da se pojaviš i tamo. Sljedeći festival je Pula i jako nam je stalo da se i Hrvatima svidi film. Osobno sam dobila puno pohvala s raznih strana, tako da očekujem neki super-poziv, rekla je uz ostalo Tihana. 

pxl_061014_9095755.jpgFoto: Ivo Čagalj/Pixsell

Dodala je kako bi joj bilo jako drago da film bude prikazan i u Zadru, možda čak i na otvorenome. Ma, moram još istaknuti da uspjeh u Cannesu nije samo velik za Hrvatku, nego i Dalmaciju, jer je većina glumaca iz Dalmacije, još nam je rekla mlada zadarska glumica. Što je još ispričala našem Ivici poslušajte u cijelom razgovoru.

'Zvizdan' se događa u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem, te prati tri priče o zabranjenoj ljubavi. 

pxl_061014_9095902.jpg

s Goranom Markovićem na snimanju filma (foto:Ivo Čagalj/Pixsell)

Komentari