Tko je sretni dobitnik?

Tko    je   sretni   dobitnik?

Javno izvlačenje dobitnika drugog kruga nagradne igre "Energiju uštedi i nagrade zavrijedi" održat će se u subotu 27. svibnja 2017. godine s početkom u 11 sati, u Gradskoj loži u Zadru, u sklopu europskog projekta FIESTA – promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima.

Fond nagrada drugog kruga nagradne igre "Energiju uštedi i nagrade zavrijedi" iznosi ukupno 25.731,00 kuna. 

Ukupna vrijednost projekta FIESTA iznosi 2.379.827 eura, od čega većina dolazi iz europskih fondova. Provedba projekta počela je 1. listopada 2014. godine i traje  do 30.rujna ove godine. 

Grad Zadar je u okviru Projekta proveo energetska savjetovanja za 160 kućanstava na području Grada Zadra, osnovao FIESTA energetski info pult Grada Zadra i Lokalnu potrošačku grupu Zadar putem koje je građanima omogućena povoljnija kupnja energetski učinkovitih sustava, kućanskih uređaja, izolacijskih materijala i usluga, proveo radionice za djecu u osnovnim školama, zatim radionice za građane te instalatere i trgovce energetski učinkovitih sustava, kućanskih uređaja i izolacijskih materijala, kao i ostale projektne aktivnosti. 

Provedbom Projekta ostvareni su sljedeći rezultati za Grad Zadar:

Ušteda električne energije ostvarena promjenom ponašanja: 4.996 kWh

Ušteda goriva ostvarena promjenom ponašanja: 989 kWh

Ušteda električne energije ostvarena manjim investicijama: 17.434 kWh

Ušteda električne energije ostvarena većim investicijama: 10.996 kWh

Smanjenje emisije CO2: 1.504 kg

Investiranje u uštedu energije (manje investicije): 7.877 eura

Investiranje u uštedu energije (veće investicije): 35.220 eura

Informacije o mogućnostima energetskih ušteda, kupnje energetski učinkovitih sustava, uređaja, izolacijskih materijala i usluga po povoljnijim uvjetima, otvorenim natječajima na području energetske učinkovitosti kao i sve ostale informacije zainteresirani građani mogu dobiti na FIESTA energetskom info pultu svakim radnim danom na adresi Brne Krnarutića 13, Zadar, na telefon 023/208-043 ili na e–mail: graditeljstvo@grad–zadar.hr.

Komentari