Trajni javni poziv umjetnicima za produkciju radova

Trajni javni poziv umjetnicima za produkciju radova

PR Foto

Neprofitna umjetnička organizacija ARKTIK - Institut za budućnost, kojeg vodi multimedijalna umjetnica Vesna Mačković, uputila je trajni javni poziv umjetnicima za produkciju radova s ciljem smanjenja ili uklanjanja financijske barijere pri realizaciji programa.

Ovaj poziv dio je IF festivala - Cjelogodišnjeg festivala postavljanja pitanja, u čijoj su produkciji od pilot-godine 2019. od strane ARKTIK - Instituta za budućnost financijski podržana tri umjetnička projekta:

• 2019. realiziran je projekt plesne produkcije, a odabrani rad je onaj Žaka Valente: Jezične varijacije-Razina 1 stvaran u sklopu Međunarodnog dana znakovnih jezika.
• 2019. se održala i online izložba kustosirane digitalne umjetnosti, u sklopu projekta Pivilion kojeg je organizirao i podržao Format C, a tema je bila - cenzura.
• Godine 2020. pokrenut je projekt Neka jedu kolače (Let them eat cake) čiji je koncept pozvao zainteresirane da pečenje kruha i kolača pretvore u izvedbeni performans tijekom kojega su pozvani pjevati ili izgovarati stihove autora čiji su radovi nastali na odabrane društveno-angažirane razne teme iz cjelogodišnjeg tematskog plana.

Nekoliko je principa na kojima ovaj cjelogodišnji festival počiva i na kojima trebaju počivati prijedlozi projekata da bi uopće ušli u razmatranje. Upoznajte se detaljno s njima prije nego pošaljete svoj prijedlog.

1. Inicijativa “Umjetnost dostupna svima” 
2. Misija i ciljevi postavljeni pri osnutku neprofitne umjetničke organizacije ARKTIK - Institut za budućnost 

Ovaj poziv je trajan. Na Vama je samo da pošaljete ideju, a Vesna Mačković će pregledavati prijave i birati one za koje smatra da ih javnost mora čuti/vidjeti.

ARKTIK - Institut za budućnost podržava sve - mlade/stare, djecu/odrasle, individualce/grupe, autore iz svih dijelova svijeta, svih boja koža, vjera, nacionalnosti… bez obzira jeste li profesionalni umjetnik ili se umjetnošću bavite jednom godišnje. Jedino je važno da pokažete umjetničku maštu, kreativni entuzijazam i intenzivan osjećaj za svijet oko sebe.

Iz ARKTIKA - Instituta za budućnost poručuju:
• Prihvaćamo ideje iz svih područja umjetnosti: ples, glazba, slikarstvo, kiparstvo, multimedija, kazalište, film i sve ono što za Vas jest istinska umjetnost, a što mi nismo spomenuli.
• Cijenimo inovativnost i otvoren um kada je riječ o metodama i tehnikama. Suvremena tehnologija pozitivno je diskriminirana.
• Poželjno je da radovi budu prilagodljivi online formi izlaganja.
• Cilj je da prijavljeni projekti budu društveno angažirani, da šalju socijalno osviještenu poruku, da promišljaju svijet, da govore u ime onih koji to ne mogu. Nismo pobornici stila “umjetnost radi umjetnosti” te takvi radovi neće biti razmatrani.
• Na ovome linku nalazi se kalendar IF festivala. Napominjemo kako, budući da je ovaj poziv dio IF festivala, prijavljeni radovi moraju biti vezani uz jedan od datuma i tema ponuđenih u kalendaru IF festivala, a ako neki društveno važan datum odnosno tema nedostaju slobodni ste sugerirati da ih uvrstimo.

Što sve prijava treba sadržavati kao i obrazac za prijavu možete pronaći na ovom linku.

Komentari