Trenutačno nema potrebe za tzv. covid-autobusom

Trenutačno nema potrebe za tzv. covid-autobusom

Marko Dimic/PIXSELL

Na području Zadarske županije trenutačno nema potrebe za tzv. covid-autobusom za cijepljenje koji bi obilazio udaljena mjesta jer taj posao u našoj županiji već obavlja mobilni tim.

Podsjećamo, zbog pada interesa za cijepljenje protiv covida, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je novi pristup u nastojanju da se što više ljudi cijepi.

Plan je organizirati tzv. covid-autobuse za cijepljenje, koji će po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, a svi koji to žele moći se cijepiti bez naručivanja. Prvi takav autobus, najavio je ministar Beroš, trebao bi krenuti već u ponedjeljak na području Virovitičko-podravske županije. No, na području Zadarske županije trenutačno nema potrebe za takvim načinom organiziranog cijepljenja jer taj posao u našoj županiji već obavlja mobilni tim – doznajemo od načelnika županijskoga Stožera Šime Vickovića:

naćelnik županijskoga Stožera Šime Vicković o tzv. covid-autobusu

Načelnik županijskoga Stožera Šime Vicković i ovom prigodom apelira na sve građane da se cijepe jer je to ključno za izlazak iz ove korona-krize:

načelnik županijskoga Stožera Šime Vicković o cijepljenju


U Zadarskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Na bolničkom je liječenju 15 covid-pacijenata od kojih je troje na respiratoru.

 

 

Komentari