Tri verzije života u zadarskom HNK-a

Tri verzije života u zadarskom HNK-a Tri verzije života u zadarskom HNK-a
foto:HNK Zadar foto:HNK Zadar
foto:HNK Zadar foto:HNK Zadar

foto:HNK Zadar

Ovoga četvrtka Hrvatsko narodno kazalište Zadar donosi prvu ovosezonsku premijeru - predstavu „Tri verzije života", francuske spisateljice Yasmine Reze, a u režiji Nine Kleflin. Igraju: Alen Liverić, Žana Bumber, Davor Jureško i Tamara Šoletić.

Ova istančana komedija karaktera donosi nam neobičnu situaciju u koju su uključena dva bračna para, jedna obična večer i jedna neobična zabuna.

   U ovom se komadu život promatra iz nekoliko uglova. Gledamo jednu dramsku situaciju tri puta. Ona je gotovo ista jer se u njoj događaju zapravo iste dramske silnice, ali kako je naši junaci različito dožive onda su i ishodi tih situacija drastično različiti.

  Redateljica Nina Kleflin ističe da s nestrpljenjem očekuju prve rakcije publike, a jedan od glumaca Davor Jureško kaže umoran je, ali zadovoljan s predstavom koji opisuje kao izvrsnu: 

Vrhunska produkcija, scena, svjetlo, gluma, režija... Predstava koja sigurno spada u sam vrh hrvatske dramske produkcije 


Premijera predstave "Tri verzije života" je u četvrtak, 5. prosinca, u 20 sati, a prva izvedba dan kasnije u isto vrijeme.

 

HNK PREMIJERA

Komentari