TZ: predložite turističko top događanje

TZ: predložite turističko top događanje

ilustracija: Filip Brala / Pixsell

Turistička zajednica Zadarske županije objavila je Javni poziv za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2016. godini, za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za događanja koje doprinose stvaranju motiva za dolazak turista te stvaranje dodatne ponude, poglavito u predi posezoni.

Temeljem Programa rada za 2016. godinu,Turistička zajednica Zadarske županije objavila je na svojim Internet stranicama www.zadar.hr JAVNI POZIV za kandidiranje prema programu"Potpore događanjima" u 2016. godini. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije za događanja na teritoriju Zadarske županije koje doprinose stvaranju motiva dolazaka turista na destinaciju, te stvaranje dodatne ponude, poglavito u predi posezoni.

U tu svrhu po prvi puta tražimo organizatore da se opredijele sukladno naravi i ideji svog događanja. Tako razlikujemo „TOP Događanje“ koje stvara motiv dolazaka turista na destinaciju od čijih organizatora očekujemo da ulažu u oglašavanje, te da kroz suradnju s turističkim agencijama stvaraju paket-aranžmane koji uključuju posjet/sudjelovanje u događanju.

Alternativa jesu „Lokalna događanja“koja ne stvaraju motiv dolazaka, već dodatnu ponudu na destinaciji.Prednost pri dodjeli sredstava ostvarit ćevišednevna ili iterativna događanja koja razvijaju destinacijski menadžment, grade prepoznatljiv imidž destinacije s programom koji je usmjeren na turiste i koji prezentira autentične proizvode.

Glavni ciljevi ovakve provedbe dodjele potpora su transparentnost, jasno definiranje ciljeva i svrhe događanja, te poticanje usvajanja destinacijskog menadžment modela.

Rok za dostavu kandidatura lokalnim turističkim zajednicama je 29. siječnja 2016. g.,a više informacija o uvjetima kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice Zadarske županije: http://www.zadar.hr/hr/info/poslovne-informacije/programi/.

Komentari