U pripremi i monografija o Preku

U pripremi i monografija o Preku U pripremi i monografija o Preku

foto: Naši školji

"Ovo što smo večeras vidjeli nije samo povijest , ostat će za vječnost" kazao je načelnik općine Preko Jure Brižić zahvaljujući svima koji su sudjelovali u pripremi i snimanju dokumentarno-igranog filma "Žrvanj života" koji je sinoć premijerno prikazan u PUO Dom na Žalu u Preku.

Ovo što smo večeras vidjeli nije samo povijest jer za 20-30-40 godina mladi će se pitati koji su to ljudi, ovo će ostati  za vječnost. Hvala dječici, hvala Udruzi, hvala Vilmi, posebno našoj Mileni. Ove je godine  općina Preko potpisala ugovor sa Sveučilištem u Zadru za izradu monografije o Preku odnosno o cijeloj našoj općini tako da ćemo imati i jednu znanstvenu razinu i uz ovaj film definitivno smo, kako kaže Oliver, ostavili trag u beskraju - kazao je Brižić sinoć.

Dramska umjetnica Milena Dundov posvećena je očuvanju otočnih tradicija. Tako je bilo i ovaj put na izradi ovog dokumentarca za koji potpisuje scenarij i režiju. Sinoć je okupljenima kazala: 28 godina već radim u Preku, pretežno je bilo ostavljanje nekog povijesnog traga, mislim da je ovo završetak te vrste priče. Cijela ekipa bila je super, bili su strpljivi, ovo je za njih nešto novo a ja sad želim reći da smo dosta govorili o povijesti Preka, ovdje ima dosta mladosti, a sad je vrijeme teško i karizmatično, ja sam za to da sad pustimo mlade da govore o Preku - poručila je gospođa Milena.    

Predsjednica Udruge žena Luzor Vilma Jozić zahvalila je svim sumještanima koji su sudjelovali u pripremi i snimanju filma, među ostalima i snimatelju HRT centra Zadar Dinku Denoni.  Film će se moći kupiti u Udruzi žena Luzor, a sljedeća projekcija bit će u kolovozu. 

Jure Brižić

Milena Dundov

Komentari