U prometnim nesrećama 7 teško ozlijeđenih, turist u životnoj opasnosti

U prometnim nesrećama 7 teško ozlijeđenih, turist u životnoj opasnosti

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Jutros na zadarskom području u prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba od kojih je jedna u životnoj opasnosti i liječnici u zadarskoj Općoj bolnici bore se za život,.potvrđeno nam je iz Opće bolnice Zadar

A iako su neki mediji izvjestili o nedostaku krvi iz uprave zadarske bolnice poručuju da zaliha krvi ima dovoljno.

Gotovo istodobno, rano jutros, oko 4 sata, dvije prometne nesreće: na autocesti u smjeru Zagreba osobno vozilo udarilo je u zaštitnu ogradu na Masleničkom mostu, malo kasnije i na Pagu.

Tri su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena, a kod Zemunika Donjeg osobno vozilo izletjelo je s kolnika pri čemu je jedna osoba također teško stradala.

"Kod svih je došlo do teških tjelesnih ozlijeda, a jedan bolesnik, strani državljanin je u životnoj opasnosti i od ranog jutra liječnici se bore za njegov život. Ostali su van životne opasnosti iako imaju teške ozijede"

Izjavio je za Radio Zadar, pomoćnik ravnatelja zadarske Opće bolnice, Edi Karuc.

Što se tiče zaliha krvi s obzirom na pojačane potrebe za krvlju u ljetnim mjesecima, dr Karuc posebno ističe da u zadarskoj bolnici nemaju problema sa zalihama krvi.

"Nikad u mojih 20 godina se nije dogodilo da se operativni zahvati  tijekom ljeta odgađaju zbog nedostatka krvi. I dan danas radimo i hladni program i zbrinjavamo sve hitne bolesnike koji nažalost stradavaju u prometnim ili drugim nesrećama. Naš odjel za transfuziju je odlično organiziran i naši ljudi se rado odazivaju i zato nemamo problema sa zalihama."

Iz bolnice i savjet da s obzirom na sve veći pritisak i broj pacijenata na HBP ukoliko je riječ o manjim zdravstvenim teškoćama i nije hitnoća, pomoć potraže kod svog obiteljskog liječnika ili u Zavodu za hitnu medicinu

 

Suzana Dražić o prometnim nesrećama

Komentari