U roku od pet godina više od 5 000 priključaka za kanalizaciju

U roku od pet godina  više od 5 000  priključaka za kanalizaciju U roku od pet godina  više od 5 000  priključaka za kanalizaciju
Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL

Filip Brala/PIXSELL

Ove godine trebao bi konačno početi 550 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje sustava odvodnje kojim bi se u idućih 5 godina konačno riješio problem septičkih jama u više od 4 tisuće kućanstava na području Zadra.

Radi se o projektu Europske unije pod nazivom "Izgradnja integralnog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane". Potpisivanje ugovora o sufinanciranju očekuje se za oko dva mjeseca.

  Mnogi bi Zadrani na pitanje što je potrebno našem gradu rekli:kanalizacija. Tome svjedoče i brojna pitanja u emisiji „Grintalica" u kojoj su česta  pitanja koja počinju: Kada ćemo dobiti kanalizaciju u ...

Nakon što se do proljeća potpiše ugovor o sufinanciranju 550 milijuna kuna vrijednog projekta, od kojih će 370 milijuna financirati EU fondovi direktor zadarske Odvodnje Grgo Peronja najavljuje:

   Mi iza toga izlazimo s javnim nadmetanjima što traje dva do tri mjeseca. Nažalost u zadnje vrijeme u Hrvatskoj imamo žalbe koje po šest ili devet mjeseci uspore posao. Ako ne bude  problema sa žalbama mi očekujemo na jesen početak radova.

  A prvi na redu je Bokanjac.

 Zašto? Zato što je Bokanjac bio ugrožen onim rujanskim poplavama, a istovremeno vode s Bokanjca u konačnici se slijevaju u našu pitku vodu na Bokanjačkom blatu i to je po nama prioritet br.1, ističe Peronja

   A tko će sve biti obuhvaćen s ovih 28 podprojekata direktor Odvodnje nabraja:

   U potpunosti  se rješavaju Crvene kuće, Bili brig, Gornji Bilig, Stanovi, dijelovi Belafuže, Masline, Vidikovac, Skročini, Diklo, križanje Žmirići pa dalje Kožino i Petrčane.

 I tako do ljeta  2023. do kada će biti postavljeno 5 tisuća novih priključaka za kanalizaciju.

 

Grgo Peronja o tome gdje sve stiže kanalizacija

O projektu

Komentari