U tijeku pripreme za 2. Humanitarni malonogometni turnir "Antonio Jurjević"

U tijeku pripreme za 2. Humanitarni malonogometni turnir "Antonio Jurjević"

Na Višnjiku je najavljen 2. po redu Memorijalni humanitarni malonogometni turnir “Antonio Jurjević”. Prijave za turnir koji će se igrati na terenima u ŠC Višnjik traju do 14. kolovoza. Organizatori turnira su Humanitarna Udruga Antonio Jurjević, te Malonogometni klubovi Plovanija i Brodarica.

Željko Skukan iz organizacije.

„Da je Antonio živ danas bi napunio 28 godina. Eto baš na taj dan mi ćemo najaviti i drugo izdanje turnira koje ide u njegovu čast. Turnir će kao i lani početi 16. kolovozu na terenima Višnjika. Veselimo se što je odaziv i ovog puta odličan a još ima i dosta vremena za prijaviti se, sve do 14. kolovoza kada će biti i izvlačenje parova. Imat ćemo seniorski i veteranski turnir i svi su pozvani da nam se pridruže. Hvala za sve Marinku Katuši i Bim Perici te svim ostalim sponzorima, njihova pomoć puno nam znači”.

Sav prihod od kotizacije koja iznosi 400 kuna, hrane i pića ide u humanitarne svrhe za pomoć našem malom sugrađaninu Leonu Markoviću koji jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma, odnosno trombocitopenije s odsustvom radijusa. Za operaciju je potrebno 157 tisuća dolara a do sada je za kotizaciju uplaćeno 10 tisuća dolara.

Frane Volpi Kobal.

„Lani je bilo 76 ekipa na turniru i mislim da je to rekordan broj za našu Županiju. Vjerujem da će i ovog puta broj biti izvrstan. Prikupili smo 76 tisuća kuna, 30 je otišlo za spomenik našem Antoniju, za Petru Zrilić smo uplatili 19 tisuća kuna i 16 je išlo u zadarsku pedijatriju za dva krevetića. Po završetku turnira smo se skupili i osnovali Humanitarnu udrugu Antonio Jurjević koja egzistira dva mjeseca. Mi želimo ovaj humanitarni rad raditi kroz ime našeg Antonija koji je bio duša od čovjeka. Imali smo i jedan koncert za Petru Zrilić još jedan, skupili smo od prodaje karata 5o tisuća kuna, imali smo akciji i s NK Zadrom za Lauru Dragaš gdje smo prikupili 7 tisuća kuna. Bar jednim djelom želimo pomoći sada i našem malenom Leonu. Želimo potaknuti i druge ljude da naprave neku humanitarnu akciju, 4. kolovoza u Q baru je party za malog Leona i za nekoliko dana u Otoku pokraj Sinja, odakle je otac od Leona također će biti humanitarni nogometni turnir”.

Direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.

„Sretan sam i ponosan što radim s ovim dečkima koji imaju veliko srce. Rade prave stvari i tu smo uvijek za njih. Ovo je prava priča i mi ćemo to uvijek podržati. Sve je organizirano na jednom visokom nivou i drago mi je da je Višnjik domaćin jednog ovakvog događaja”.

Još jednom Volpi Kobal.

„Pozivam i ovom prilikom sve Zadrane da se odazovu sutrašnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organiziraju zadarski sportski novinari s početkom u 8 sati na Transfuziji. Dolazimo i mi, skupa smo puno jači. Veliko je zadarsko srce”.

Organizatori turnira su Humanitarna Udruga Antonio Jurjević, te Malonogometni klubovi Plovanija i Brodarica.

Komentari